Logo mooilaarbeek.nl
<p>Een landschap op Grotel</p>   | Fotonummer: b46196

Een landschap op Grotel

(Foto: Ben van Noordwijk)

Wandeling IVN Laarbeek in Grotelse Heide

  Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - IVN Laarbeek verzorgt zondagochtend 18 oktober een excursie in de Grotelse Heide. Het IVN zou willen dat ze konden zeggen ‘als vanouds’. Dit is echter vanwege corona helaas niet het geval. Er kunnen slechts 9 mensen meelopen, die zullen worden verdeeld onder de drie aanwezige gidsen.

Iedereen die mee wil doen, moet zich daarom inschrijven via www.ivn.nl/laarbeek. Echter, het is nog niet helemaal zeker of de wandeling überhaupt doorgaat vanwege de nieuwe coronaregels. Houd in elk geval de site van het IVN in de gaten. En iedereen moet natuurlijk voldoen aan de huidige coronaregels, zodat ze op een veilige manier kunnen genieten van het schitterende landschap in de Grotelse Heide. De wandeling zal en dit is wel als vanouds (als het doorgaat), beginnen bij de parkeerplaats naast Grotelshof, Grotel 5, te Bakel. Om 10.00 uur beginnen ze en het zal tot ongeveer 12.00 uur duren. De herfstkleuren in Grotel zijn weer overweldigend. En zeker na de regen die ze gehad hebben, schieten de paddenstoelen uit de grond. Het zal een feest worden om deze herfstwandeling mee te maken. Er zijn hier zoveel verschillende soorten landschappen te zien, zoals: heide, naaldbos, droog loofbos met berken en zomereiken, nat loofbos met zwarte els en es en hier en daar een schietwilg, cultuurgrasland, soortenrijk grasland, halfnat heide-grasland, akkerland ,kapvlakten en andere zijn hier in al hun biodiversiteit te bewonderen. Door dit alles heen stroomt de Esperloop, een authentieke heidebeek met steile oevers en schoon en ijzerrijk water met kans op de ijsvogel. 

IVN Laarbeek hoopt dat het een geweldige zondagmorgen wordt in Grotel. Zoals gezegd: het is nog niet helemaal zeker of de wandeling überhaupt doorgaat vanwege de nieuwe coronaregels. Houd in elk geval de site van het IVN in de gaten.

Meer berichten