Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 39f078
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)
Coronavirus

Geen traditionele intochten Sinterklaas; comités bezig met alternatief

  Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - In een gezamenlijk overleg tussen de vier St. Nicolaascomités en de gemeente Laarbeek zijn de betrokkenen tot de conclusie gekomen dat een traditionele intocht van Sinterklaas dit jaar niet mogelijk is. 

“De landelijke richtlijnen en de geldende noodverordening vanuit de Veiligheidsregio laten er geen ruimte voor. Dat vind ik erg jammer. Ik gun de kinderen en de ouders de spanning en het plezier rondom de intocht, maar heb me aan de richtlijnen te houden”, zei burgemeester Frank van der Meijden. “De intochten worden gezien als een evenement en daarvoor kunnen geen vergunningen worden verleend.” In samenspraak met de comités is gekeken naar alternatieven, maar de beperking van het aantal volwassen bezoekers bij een bijeenkomst (buiten maximaal 4 personen, binnen maximaal 30), maakt een intocht zoals we die gewend zijn, niet mogelijk.

Uiteraard bezoeken Sint en zijn Pieten wel de Laarbeekse kinderen. Sinterklaas wordt op een passende wijze welkom geheten door de burgemeester. Alle ouders en kinderen kunnen dat volgen via Omroep Kontakt op zaterdag 14 november. Per dorp komt er een aangepast programma, zodat de Sint toch de kinderen kan bezoeken.

De plannen die in elke kern bedacht waren, van rondrit tot ‘drive through’, passen niet in de nieuwe maatregelen die zeker nog gelden tot 12 november. Na 12 november is de tijd te kort om nog grootse intochten te organiseren. Daarom richten de comités zich nu op een alternatief voor de intocht die past binnen de richtlijnen. “Gezondheid staat voorop”, reageerde een van de organisatoren. 

Meer berichten