Anti-climax voor Ganzendonckse Prinsjesdag
Logo mooilaarbeek.nl
Prins Luuk de 48ste en Adjudant Rob tijdens de live opgenomen online whatsapp Bingo   | Fotonummer: 51b2fd
Prins Luuk de 48ste en Adjudant Rob tijdens de live opgenomen online whatsapp Bingo (Foto: )
Carnaval

Anti-climax voor Ganzendonckse Prinsjesdag

Beek en Donk - Wat een apotheose zou moeten zijn voor de carnavalsloopbaan van Prins Luuk de 48ste is uitgelopen op een bizarre whatsapp Bingo voor de ex-prinsen van Ganzendonck. Nadat het bestuur van de Prinsengarde van de ex-prinsen had aangegeven geen prinsjesdag te willen organiseren nam de huidig zittende Prins Carnaval het heft in eigen handen. Hij zou en hij moest per sé een Prinsjesdag organiseren om zijn carnavalsjaar goed af te kunnen ronden.

Met de organisatie van een Bingo via whatsapp dacht Luuk, met de ondersteuning van zijn adjudant, deze stagedag met glans te kunnen doorstaan. De afloop kon echter vergeleken worden met de uitreiking van de Luuk Award op carnavalszondag: doorgestoken kaart en een schoffering van de ijverig deelnemende ex-prinsen. Ondanks alle inspanningen van de vaak hoogbejaarde of laagbehaarde ex-prinsen bleek de woordvoerder van de Prins er met de eer vandoor te gaan. Hij heeft inmiddels zijn welbekende excuses aangeboden voor de malversatie.

Normaal is het het gebruik dat de zittende prins tijdens prinsjesdag stage komt lopen bij de ex-prinsen, om vervolgens aan het einde van zijn periode opgenomen te kunnen worden in de Prinsengarde van de ex-prinsen. Prins Luuk de 48ste kondigde dan ook direct een zelf georganiseerd evenement aan nadat bekend werd dat er geen Prinsjesdag dreigde te komen: “Ik heb twee doelen in mijn leven; Prins Carnaval worden en vervolgens lid worden van de Prinsengarde. Dat eerste is gelukt maar nou dreigt door Corona mij de mogelijkheid ontnomen te worden om oud-prins te worden!”.

Prins Luuk de 48ste handelde zoals ze hem in Ganzendonck hebben leren kennen: hij organiseert het feestje zelf wel. Echter door een onderonsje met zijn adjudant en woordvoerder te plegen heeft de prins het zich bijzonder moeilijk gemaakt om ooit nog van zijn huidige functie af te komen en toegelaten te worden tot de aristocratie van zijn geboortedorp.

Op de bekende Facebookpagina van Beweging Op d’n Tocht is de aftermovie te zien.

Meer berichten