Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: bb6ba1
Foto:
Coronavirus

Column: ‘Lieve Co’ (12)

“Volgens het standpunt COVID-19 en zwangerschap, bevalling en kraambed van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) (pdf 0.8 MB op p. 20) kan borstvoeding door een SARS-CoV-2 positieve vrouw wel gegeven worden, met adequate hoest- en handhygiëne en het dragen van een mondneusmasker. Horizontale transmissie kan dan echter niet 100% voorkomen worden. Een andere optie volgens de FMS is om afgekolfde melk door een ander te laten geven voor de duur van de besmettelijke periode”.

“Ja Co, daar hedde et al!” Vanmorgen dacht ik: ‘laat ik eens kijken hoe het zit met het laatste Covid-19 nieuws. Voor mijn gevoel ligt Corona beter in de mond, maar ook dat geldt niet voor iedereen’! De gangen op school vullen zich langzaam op met studenten en personeel met mondkapjes. Niet iedereen houdt zich aan de ‘dringende adviezen’ van ons bestuur, blijkt wel. Groepjes studenten verzamelen zich, hier en daar in de ruimtes, en babbelen gewoon door, zonder rekening te houden met de anderhalve meter regel en zonder mondkapje.

En eerlijk he Co, maar soms vergeet ik zelf de regels ook!
“Co, weet je”;
227 Dagen zijn we verder!
227 Dagen van onrust….
227 Dagen van spanning….
227 Dagen van machteloosheid….
227 Dagen van weggevallen structuur….
227 Dagen van onduidelijkheid….
227 Dagen van boosheid….
227 Dagen van verwarring….
227 Dagen van stress….
227 Dagen van financiële onzekerheid….
227 Dagen van verminderde mentale weerbaarheid….
227 Dagen van verwarrende informatie….
227 Dagen van verveling….
227 Dagen van steeds meer verlies van veerkrachtigheid….
227 Dagen van eenzaamheid voor sommige….
227 Dagen van het hebben van vooral géén houvast….

“We zijn slaaf geworden van jou, Co”!

Naar het werk gaan, is ineens niet meer zo normaal. Ergens een uitje in de vorm van een etentje buiten de deur of impulsief beslissen om naar de bios te gaan, no way! Je dient eerst je volledige GBA-gegevens door te moeten geven aan, in principe, een wildvreemde. Even snel een boodschap, daar moet je ineens over nadenken. En afspraken die normaal in fysieke vorm plaatsvinden, zijn ineens het ‘liefste’ online.

Kerst vooruitplannen, wat ‘wij’ als Nederlanders zo graag doen, “vooruitplannen”...Gi ni! Dus de horeca wordt ook daarmee gedupeerd. Vakanties doorgeven of boeken, helemaal niet aan de orde. ‘Want waar je ook gaat, Co staat paraat’!! “Co..ik denk dat wij eens moeten babbelen”! Van vrouw tot vrouw.. Want alleen vrouwen houden het zolang uit, in dezelfde situatie. Wanneer ga je stoppen? Het wordt tijd dat je weggaat, voordat de wereld helemaal gek wordt. Als het voortaan al zover is, dat een pasgeborene nog niet eens aan de borst kan, bij zijn of haar kersverse moeder, dan ga je te ver! Dan bepaal je zelfs het leven van iemand, die nog ‘geen stem’ heeft.

Liefs,
Juf Tos.

Meer berichten