Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 3102f2
Foto: Joost Duppen
Carnaval

Carnavalsseizoen 't Heidurp; zeker geen activiteiten in 2020

Mariahout - Normaal pak je rond deze tijd DeMooiLaarbeekKrant in de handen en ben je benieuwd wie de nieuwe hoogheden van 't Heidurp worden. Waar staat de eerste hint? Is er niets te vinden in de krant? Nu stel je jezelf de vraag: 'Komen er dan geen nieuwe hoogheden?' Het antwoord is helaas: Nee, er komen geen nieuwe hoogheden in 't Heidurp.

Geen activiteiten
CV De Heikneuters moet mededelen dat er dit seizoen geen nieuwe hoogheden komen i.v.m. corona. Daarnaast willen ze de lezer op de hoogte brengen van het carnavalsseizoen in het Heidurp 2020-2021. Het seizoen begint ieder jaar rond 11-11 met de bekendmaking hoogheden en jeugdhoogheden, wat dit jaar dus niet doorgaat. Er is besloten om geen enkele activiteit te organiseren in 2020 dus ook geen afscheid van de hoogheden van het afgelopen seizoen. Wel zijn er voornemens om in 2021 de jeugdhoogheden bekend te maken, voor de jeugd gelden andere regels volgens het RIVM. Afscheid nemen van de hoogheden zal op een ander tijdstip plaats gaan vinden, ze verdienen wel een waardig afscheid na een seizoen wat ze geweldig gedraaid hebben. De 1,5 meter regelgeving gooit ook roet in het eten voor de welbekende kletsavonden, avond voor de bond van ouderen en mini playbackshow. Wegens de beperkingen van het aantal personen welke welkom zijn in de zaal, kunnen ze deze avonden niet openbaar maken. Als er al iets georganiseerd kan worden, is dit dan allemaal wel verantwoord?

Carnaval is een volksfeest
Wat er te zijner tijd met carnaval mogelijk is, is ook voor CV De Heikneuters een groot vraagteken. Zodra er iets meer duidelijk is over de mogelijkheden of onmogelijkheden voor een carnavalesk programma, brengen ze iedereen uiteraard op de hoogte. Ook is in overleg met de gemeente besloten dat de optocht niet doorgaat, ook hier is de 1,5 meter regelgeving niet toepasbaar. Maar ze laten zich niet zomaar uit de weg slaan en zijn serieus aan het nadenken over bijvoorbeeld een zomercarnaval of misschien een extra activiteit rondom de kermis. Als ze iets gaan organiseren moet het zo zijn dat iedereen hier aanwezig moet kunnen zijn, carnaval is tenslotte een volksfeest. Vandaar dat CV de Heikneuters dan ook iets wil organiseren waarbij iedereen bij kan zijn zonder dat ze zorgen moeten maken over de gezondheid van eenieder.

Ideeën
De Carnavalsvereniging staat altijd open voor ideeën. Weet je iets of denk je: 'dit is iets voor ons gezellige Heidurp', geef het dan door bij het bestuur van CV de Heikneuters. Het is gewoon een onwerkelijke tijd waar ze niets kunnen organiseren, althans nu niet wat verantwoord is. Vandaar dat ze alvast nadenken over hoe ze het Heidurp weer kleurrijk en feestelijk krijgen zodra het weer kan. Hiervan wordt u op de hoogte gehouden.

CV De Heikneuters wenst iedereen veel gezondheid toe en het feestje houdt iedereen tegoed, mooi om daar naar uit te kijken.

Kijk ook eens op www.facebook.com/CV-De-Heikneuters-Mariahout, Instagram en www.heikneutersmariahout.nl.

Meer berichten