“Het is belangrijk dat we elkaar vooruithelpen”
Logo mooilaarbeek.nl
Frans Coppens (l) voor de uitgestalde kraam van Bloemsierkunst Bloom. Achter de kraam eigenaresse Aukje van Laarhoven   | Fotonummer: e59ad4
Frans Coppens (l) voor de uitgestalde kraam van Bloemsierkunst Bloom. Achter de kraam eigenaresse Aukje van Laarhoven (Foto: Mark Barten)
Coronavirus

“Het is belangrijk dat we elkaar vooruithelpen”

Laarbeek – De harde lockdown, die maandagavond door Minister-President Mark Rutte werd aangekondigd, ging per ingang van dinsdag 15 december in. Voor veel lokale winkeliers een grote domper, zeker in december, een maand waar veel cadeaus worden gekocht, maar mensen ook graag nog even naar de kapper of de schoonheidsspecialiste gaan.

In Aarle-Rixtel werd dinsdagochtend bij Bloemsierkunst Bloom een kraam opgebouwd. De winkel blijft gesloten, maar voor de winkel konden zo toch wat bloemstukken worden uitgestald voor de verkoop. De kraam werd geplaatst door Frans Coppens, de voormalig jaarmarktmeester van Aarle-Rixtel. “Het is belangrijk dat we elkaar vooruithelpen”, laat Coppens weten.

Het is overal gemoedelijk op straat. Veel winkels zijn gesloten. Bij enkele winkels is er onduidelijkheid. De HEMA in Beek en Donk werd dinsdagochtend geopend, maar moest korte tijd later alsnog sluiten. Zij vallen niet onder de ‘essentiële winkels’. Kruidvat valt bijvoorbeeld vanwege haar drogisterij wel in deze categorie en mag daarom openblijven.

In Lieshout zijn enkele marktwagens opgesteld. Alleen kramen met etenswaren zijn opgesteld. Zij behoren tot de groep die wél mogen verkopen.

Meer berichten