BC Lieshout werkt aan jubileumboek voor 50-jarige bestaan
Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 82d7a0
Foto:
Sport

BC Lieshout werkt aan jubileumboek voor 50-jarige bestaan

Lieshout - In 2022 bestaat Basketball Club Lieshout 50 jaar. In januari 1972 werd de club opgericht door de Stichting Samenlevings Opbouw op initiatief van Huub van Korven. 

In 1997 behaalden de dames het landskampioenschap. Een absoluut hoogtepunt in de historie van de club. Maar ook wisten de heren in 2004 kampioen te worden en door te stromen naar de overgangsklasse. In 2012 werd via promotiewedstrijden zelfs de hoofdklasse bereikt. Naast deze resultaten valt er veel meer te vertellen over de historie van de club.

Ter ere van het 50-jarige bestaan werkt de basketbalclub aan een jubileumboek. Het boek vertelt de geschiedenis van de oprichting tot het heden. De voorbereidingen zijn in gang gezet en de eerste onderwerpen voor in het boek krijgen vorm. Via (oud-)leden en vrienden van de club probeert de redactie een halve eeuw aan historie in kaart te brengen. Waarschijnlijk liggen er her en der op zolders nog schoenendozen met waardevol materiaal, zoals knipsels, foto’s en andere verzamelingen.

Vooral van de eerste 15 jaar van de club is nog niet heel veel materiaal gevonden. Heeft u nog artikelen, foto’s, knipsels of herinneringen die een bijdrage kunnen leveren aan de volledigheid van het jubileumboek? Stuur dan een e-mail naar 50jaar@bclieshout.nl. Kijk voor meer informatie op www.bclieshout.nl/jubileum.

Meer berichten