Lieshoutse kerststallen op herhaling in 2021
Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: b4353f
Foto:

Lieshoutse kerststallen op herhaling in 2021

Lieshout - Na een maand van voorbereiding werd op 7 december begonnen met de opbouw en het versieren van kerststallen en de straten De Melter, Sluiter en Wolwever in Lieshout zodat alles op tijd klaar was voor kerst. 

De eerste dag kwamen al mensen uit andere wijken kijken wat er gemaakt was. Er werd gezegd dat de mensen terug moesten komen als het donker was. Dan waren alle lichtjes aan van de kerststallen, net als die van de huizen. Veel oma’s en opa’s zijn met kleinkinderen meermalen terug gekomen. De kinderen zagen telkens wat anders in de grote stallen en het was mooi om te zien en te horen wat de kinderen zeiden.

De initiatiefnemers hebben bewondering voor de vrijwilligers die hier een ronde gemaakt hebben met de bejaarden in rolstoelen. Wel gaven zij aan dat een stal een beetje moeilijk bereikbaar was. Dit in verband met een volle parkeerplaats. Veel complimenten werden uitgedeeld en tevens kwam er het verzoek om ook dit jaar in december weer de stallen te plaatsen en de straten te versieren. Voor oudejaarsdag hadden veel mensen zich aangemeld voor de gratis oliebollen, deze werden coronaproof aangeleverd met hulp van een stok met een haak.

Verder wil de organisatie de gemeente bedanken voor verlenen van de vergunning en Lenie voor het bakken van oliebollen. Zijn er nog mensen die kerstspullen hebben die ze niet meer gebruiken, zoals kunstbomen, ballen, verlichting en natuurlijk kerststallen en beelden: stuur een mailtje naar j.timmers@chello.nl of een bel naar 06-51256440.

Meer berichten