CV De Raopers verspreidt Raopers-gevoel bij de leden in Lieshout
Logo mooilaarbeek.nl
<p>Vlnr.: Maurice Vereijken, Stan van Bokhoven, voorzitter Martijn van den Baar en Rob van den Broek (voorzitter gardistenbond).</p>   | Fotonummer: 76943e

Vlnr.: Maurice Vereijken, Stan van Bokhoven, voorzitter Martijn van den Baar en Rob van den Broek (voorzitter gardistenbond).

(Foto: )

CV De Raopers verspreidt Raopers-gevoel bij de leden in Lieshout

Lieshout - Normaal gesproken heeft CV de Raopers uit Lieshout vanaf november een druk programma. Vanaf de prinsenbekendmaking tot aan carnaval zijn er normaliter diverse activiteiten gepland waaronder het uitlopen van de Carnavalsglossy de Flats. In het reguliere programma stond deze activiteit op zaterdag 9 januari gepland. Echter, door de bekende beperkingen, kon deze activiteit niet plaatsvinden.

Het uitdelen van de glossy is een bekend fenomeen in het dorp. De nieuwe (jeugd-) Hoogheden, de Raad van 11, de jeugdraad en andere vrijwilligers bepalen die dag het straatbeeld. De glossy wordt gratis, aan alle inwoners, aangeboden zodat ze op de hoogte zijn van alle activiteiten van CV de Raopers.

Andere invulling
Voor dit jaar dacht het bestuur aan een andere invulling. Het dorpshuis in Lieshout wordt niet omgebouwd tot thuishaven van de vereniging en bij de Koekoek kan Karel geen feestje geven. Toch is voor veel mensen het carnavalsfeest een belangrijke gebeurtenis. Plezier maken, het samenzijn en uiteraard samen het glas heffen moeten we aan ons voorbij laten gaan. Maar, als we niet naar het Dorpshuis of de Koekoek kunnen dan brengen we het feestje naar de mensen thuis. De leden van CV de Raopers werden afgelopen zaterdag verast met een thuispakketje. De Raad van 11 (in groepjes van twee personen) ging langs de deuren om persoonlijk een "Raopers"-tas aan te bieden. De tas was gevuld met een aantal zaken waarmee de leden thuis toch sfeer kunnen proeven: een bedrukt blik bier (Met Prins Covid d’n 19e dit jaar geen polonaise en carnavalsplezier. Maar haal het Raopers-gevoel in huis met dit blikje bier … Alaaf!), een zakje borrelnoten, confetti, serpentine, een lichtgevende "Raopers"-button en kaart met een boodschap vanuit het bestuur. Blijkbaar werd deze actie gewaardeerd gezien de vele positieve reacties die we hebben mogen ontvangen.

Club van 50
De club van 50 bestaat uit bestaat uit mensen die de vereniging extra steun bieden. Voor hun bijdrage krijgen ze jaarlijks ook extra voordelen zoals bijvoorbeeld korting op de kaarten van de WeddenDatJeLacht-avonden. Daarnaast gaat het bestuur rond de kerstdagen langs de deuren om ze een fles wijn aan te bieden. Tegelijkertijd krijgen ze dan een jaarplaatje met daarop de naam van de nieuwe prins. Maar goed, ook hiervoor geldt dat dit jaar anders is. Prins Frank dn Urste had gelukkig ook voor dit jaar zijn diensten aangeboden mocht er toch ergens een activiteit plaatsvinden.....maar zijn jaarplaatje was vorig jaar al uitgedeeld. Dan maar iets ludieks: alle Club van 50 leden hebben een jaarplaatje gekregen van onze "nieuwe" prins: Prins Covid de 19e!

Meer berichten