Ria Dinnissen publiceert nieuw boek: ‘Nummer Vijf’
Logo mooilaarbeek.nl
<p>Ria Dinnissen</p>   | Fotonummer: 8bdfd7

Ria Dinnissen

(Foto: Joost Duppen)

Ria Dinnissen publiceert nieuw boek: ‘Nummer Vijf’

Mariahout - Het vijfde boek, dat Ria Dinnissen (65) begin dit jaar heeft uitgebracht heet heel toepasselijk ‘Nummer Vijf’. Het gaat over het wel en wee van een viertal dames, die samen een wandelclubje hebben. Het gewone ritme van het viertal verandert als Fleur als nummer 5 deel wil gaan uitmaken van de groep.

Ria is bekend in Mariahout als de vrouw van de eerste tandarts in het dorp en haar tweede man Cappie van den Broek. Ze hebben samen 6 dochters en 9 kleinkinderen. Aan het jongste kleinkind Koen is dit boek opgedragen. Ria’s eerste boek met de titel Moedertje Lief wordt uitgebracht in 2011. Daarna is het bijna gelukt om elke twee jaar een nieuw boek het ‘levenslicht’ te laten zien. Volgens haar lezers worden de boeken ook steeds beter van kwaliteit. “Dat een site als Hebban, een grote boekensite en lezer community er aandacht aan besteedt, wil zeggen dat het boek een groter publiek dan alleen mijn directe familie aanspreekt.”

Sociaal
Ria is in Mariahout niet alleen als schrijver bekend. Ze heeft al veel inzet getoond voor het wel en wee van het dorp. Ze is bijvoorbeeld degene die, met een kritische blik, de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Laarbeek volgde . Ze is lid van de Grottendorfer Blaaskapel geweest en was in Mariahout het boegbeeld van Zorg voor later en jarenlang actief bij De Zonnebloem, waarvoor ze in 2017 een koninklijk lintje ontvangt. Na haar eerste huwelijk staat ze op het punt om terug te keren naar haar geboortegrond, de omgeving van Nederasselt en Nijmegen. Omwille van de sociale contacten van haarzelf en de kinderen blijft ze echter in Mariahout.

Spanning
Het boek Nummer Vijf gaat over een wandelclub van vier dames, waarin een vijfde persoon tracht binnen te dringen. Fleur probeert uit te zoeken hoe het werkelijk zit met haar idee, dat één van de leden een affaire heeft met haar man. Dit zorgt ervoor, dat de verhoudingen in de huwelijken van sommige wandelclubleden op scherp komen te staan. Als Fleur op een goede, of liever slechte morgen dood in het kanaal wordt gevonden, ontstaat er ook achterdocht binnen de vier vaste leden.

Nu maakt het boek ook de categorie waar, waarin het wordt ingedeeld, de literaire thriller. Dit is een boek waarin het niet gaat om het geweld maar om de psychologische ontwikkeling van de personen. Deze soort boeken bevat een verhaal, dat spannende ontwikkelingen kent, vaak ook geformeerd rond enkele ‘cliffhangers’. U weet wel; op het einde van een seizoen van een serie valt de hoofdpersoon van een flat. Pas in het vervolg , het nieuwe seizoen, in een boek een nieuw hoofdstuk, wordt duidelijk, of de val dodelijk of niet en of er misschien sprake is van opzet.

Wendingen
Het nieuwe boek van Ria zit vol met wendingen, die de spanning erin houden. Haar boeken bereiken dan ook een groot lezerspubliek. Of het boek iets is voor u als lezer van De MooiLaarbeekKrant, kunt u zelf bepalen. Nummer Vijf wordt uitgegeven bij Brave New Books en is verkrijgbaar bij Van den Heuvel in Beek en Donk. Een stukje lezen kan op de site van www.bookspot.be. Zoek even op titel en schrijver.

Meer berichten