Kermis Aarle-Rixtel verhuist mogelijk naar het voorjaar
Logo mooilaarbeek.nl
<p>Een foto van de kermis in Aarle-Rixtel in 2019.</p>   | Fotonummer: 5d69cb

Een foto van de kermis in Aarle-Rixtel in 2019.

(Foto: Liesbeth van Boxtel)

Kermis Aarle-Rixtel verhuist mogelijk naar het voorjaar

Aarle-Rixtel - Jarenlang was het vaste prik, de kermis in Aarle-Rixtel was in het derde weekend van augustus. In 2017 veranderde dit naar het vierde weekend van september. en de voorjaarskermis verdween. Dit mede op verzoek van de exploitanten omdat er in de vakantieperiode in augustus steeds minder bezoekers kwamen. Nu kan het zijn dat de kermis weer een nieuwe datum krijgt. Mogelijk het tweede weekend van juni, een week voor vaderdag.

Zeker is het nog niet, maar dat er over een andere datum voor de kermis wordt gesproken is duidelijk. Reden is dat de gemeente in ieder geval voor de komende vijf jaar de regie in handen heeft genomen als het gaat om organisatie van de kermis in Aarle-Rixtel. Het deed dit al in Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. De kermis in Aarle-Rixtel werd nog altijd georganiseerd door een eigen comité. “Namens het Oranjecomité was er een werkgroep Kermis die de kermis in Aarle-Rixtel organiseerde”, legt Paul Geene van het comité uit. “Wij willen gewoon een leuke kermis organiseren. Maar je merkt dat het steeds moeilijker is om de kleine dorpskermissen te vullen. De gemeente heeft een veel groter netwerk en voor hen is het dan ook makkelijker om contacten met exploitanten te leggen. Wij willen gewoon dat er een kleinschalige, gezellige kermis is in Aarle-Rixtel, die betaalbaar is voor iedereen. Als de gemeenten dan de exploitanten kan regelen, kunnen wij mooie en leuke activiteiten eromheen organiseren.”

Wethouder Tonny Meulensteen geeft aan dat de huidige exploitanten en exploitanten die in alle kernen willen staan de voorkeur krijgen. Met hen zal dan ook gesproken worden over een mogelijke nieuwe datum in Aarle-Rixtel. Als opzet heeft de gemeente zelf de volgende data gepland: Aarle-Rixtel: 2de weekend juni; Mariahout: 3de weekend juni (Vaderdag); Lieshout: 1ste zondag september; Beek en Donk: 2de zondag september.

Meer berichten