In de herkansing: Aarle-Rixtel centraal in tv-programma ‘Het Dorp’
Logo mooilaarbeek.nl
<p>Wim Daniëls en Huub Stapel gaan in Aarle-Rixtel op zoek naar de roots van Daniëls.</p>   | Fotonummer: 31f19c

Wim Daniëls en Huub Stapel gaan in Aarle-Rixtel op zoek naar de roots van Daniëls.

(Foto: Roland Reinders)

In de herkansing: Aarle-Rixtel centraal in tv-programma ‘Het Dorp’

Aarle-Rixtel - Vorige week zorgde de bestorming van het Capitool in Washington ervoor dat de uitzending van het tv-programma ‘Het Dorp’ niet door kon gaan. Op sociale media werd door verschillende mensen direct gegrapt: ‘Shame on you Trump’, en ‘Aarle-Rixtel First, America second’. Vanavond is er de herkansing. In deze eerste aflevering van ‘ Het Dorp’ zal er een (hoofd)rol zijn weggelegd voor Aarle-Rixtel.

Schrijver en geboren Aarle-Rixtelnaar Wim Daniëls is presentator van het door omroep Max uitgezonden programma en in de eerste aflevering gaat hij langs zijn geboortehuis aan de Lieshoutseweg en haalt hij, samen met medepresentator Huub Stapel, herinneringen op uit zijn jeugd.

De tv-serie bestaat uit zes afleveringen en is losjes gebaseerd op het boek Het Dorp van Wim Daniëls. Elke aflevering staat in het teken van een thema waarbij verleden, heden én toekomst samenkomen. Daarbij spreken Wim en Huub verschillende dorsbewoners en belichten zowel de positieve als de negatieve kanten van het leven in een dorp. Centraal staan saamhorigheid, nostalgie en echte ontmoetingen. Als echte dorpsjongens vragen zij zich af wat er nog over is van het dorpse leven uit hun jeugd zoals gemeenschapszin, de kermis, de dorpsdokter en andere typische fenomenen. Steeds meer dorpen worden opgeslokt door grote gemeenten, voorzieningen verdwijnen en jongeren trekken weg. De rode draad van de serie is dan ook: wat is de toekomst voor het dorp in Nederland? 

Het Dorp. Woensdag 13 januari 21.55 uur op NPO1.

Meer berichten