Logo mooilaarbeek.nl
<p>Barry van de Laar met &#39;Sam&#39;</p>   | Fotonummer: 812049

Barry van de Laar met 'Sam'

Wederom certificaat voor P.H.C. de Heidehond

  Dier & Natuur

Aarle-Rixtel - Dat alles anders is in 2020 weet iedereen. Dit geldt ook voor de mei keuring waar Barry van de Laar met Mechelse herder Sam aan mee zou doen. Deze werd geannuleerd door Covid-19. 

Een tijd niet mogen oefenen door corona, de spanning wanneer de keuring dan wel door kan gaan. Barry moest de beslissing nemen om af te wachten of er nog een keuring zou komen dit jaar of om de hond zonder certificaat aan de politie te verkopen. Het zat Barry niet mee. Het verlossende bericht kwam: 4 oktober keuring Politie Hond 1. Het was nog even spannend met de aangescherpte maatregels net voor deze datum. Maar door geen publiek toe te laten en maar 1 begeleider toe te staan, kon de keuring dan toch doorgaan. Een heel spannende dag waar Barry en Sam jaren naartoe gewerkt hebben. Het africhten van een hond is één ding, maar de hond een half jaar lang op niveau houden is zeker niet makkelijk. Gelukkig was er een livestream via Facebook beschikbaar, zodat de overige clubleden vanuit huis toch konden supporteren.

Ze kunnen zeggen dat Barry en Sam het geweldig gedaan hebben, zeker gezien de omstandigheden dit jaar. Sam is een pittige hond en de eerste hond voor Barry. Samen hebben ze uitstekend werk laten zien. Hier en daar zijn ze wat punten verloren maar het eindresultaat mag er zijn: 421 punten certificaat met lof (435 punten maximaal).

P.H.C. de Heidehond feliciteert Barry en Sam met het behaalde resultaat en wenst Sam veel succes toe in zijn carrière bij de politie.

Meer berichten