Logo mooilaarbeek.nl
<p>Timo Vereijken (l) en Joey Gruijters (r) ontvingen vorig jaar een kinderlintje</p>   | Fotonummer: abffd3

Timo Vereijken (l) en Joey Gruijters (r) ontvingen vorig jaar een kinderlintje

Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Kinderlintjes in Laarbeek; aanmelden tot 9 november

  Gemeente

Laarbeek – Ook dit jaar is de gemeente Laarbeek weer op zoek naar ‘de jonge helden van Laarbeek’. Kinderen die in de ogen van hun omgeving iets bijzonders gedaan hebben, kunnen in aanmerking komen voor een Kinderlintje.

Iets bijzonders kan van alles zijn. Zo kun je kinderen aanmelden die een heldendaad verricht hebben, bijvoorbeeld door een dier te redden. Maar ook kinderen die zich inzetten voor hun omgeving, buurt of straat. Bijvoorbeeld door elke week boodschappen te doen voor iemand die dat niet meer kan.

Wanneer?
De kinderlintjes worden uitgereikt op de ‘Dag van de rechten van het kind’ van Unicef. Dit is elk jaar op 20 november. De genomineerde kinderen en hun ouders ontvangen daarvoor een speciale uitnodiging. Burgemeester Frank van der Meijden gaat naar de basisscholen van de winnende kinderen om de Kinderlintjes uit te reiken.

Hoe meld je iemand aan?
Iedereen kan een kind aanmelden via een speciaal aanmeldformulier. Dit formulier is verspreid op alle basisscholen in Laarbeek en is ook te downloaden op www.laarbeek.nl

De aanmelding moet gebeuren door een inwoner van Laarbeek, ondersteund door twee ‘getuigen’. Zowel volwassenen als kinderen kunnen iemand nomineren. De onderscheiding is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, woonachtig in de gemeente Laarbeek. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury.

Het ingevulde formulier kun je opsturen naar of afgeven bij het gemeentehuis. Let op! Dit moet gebeuren vóór 9 november 2020. Op 11 november is er een besloten jurybijeenkomst, waarin bepaald wordt welke kinderen in aanmerking komen voor een lintje. De jury bestaat uit de leden van de Jeugdgemeenteraad en burgemeester Frank van der Meijden. Natuurlijk zal het tot op het laatste moment geheim zijn welke kinderen dit jaar een onderscheiding krijgen.

Meer berichten