Logo mooilaarbeek.nl
<p>In Laarbeek zijn momenteel 137 personen besmet met het coronavirus volgens de kaart van het RIVM</p>   | Fotonummer: 6160bb

In Laarbeek zijn momenteel 137 personen besmet met het coronavirus volgens de kaart van het RIVM

(Foto: www.rivm.nl)
Coronavirus

Aantal meldingen COVID-19 stijgt nog steeds, maar minder hard

  Medisch & Gezondheid

Afgelopen week is het aantal meldingen COVID-19 verder toegenomen. Wel nam het aantal nieuwe meldingen opnieuw minder snel toe dan de week hiervoor. Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden. Het aantal patiënten in de ziekenhuizen en het aantal intensive care -opnames neemt nog wel verder toe.

In de afgelopen week zijn 67.542 nieuwe meldingen van COVID-19* ontvangen, een stijging van bijna 12.000 (22%) ten opzichte van de week daarvoor, toen was het 27%. De week ervoor zag het RIVM nog een stijging van 60%. Het verschil tussen het aantal meldingen in jongere en oudere leeftijdsgroepen is deze week weer kleiner geworden.

Volgens de kaart van het RIVM zijn in Laarbeek 139 personen besmet met het coronavirus. Een stijging van 39 personen ten opzichte van een week geleden (100 personen). Er zouden geen Laarbekenaren in de afgelopen week op zijn genomen in het ziekenhuis of zijn overleden volgens het RIVM.

Klik hier voor de RIVM-update van dinsdag 27 oktober.

Meer berichten