Logo mooilaarbeek.nl
Ook Carolien van den Biggelaar is blij dat ze gelukkig kan blijven sporten   | Fotonummer: 37e458
Ook Carolien van den Biggelaar is blij dat ze gelukkig kan blijven sporten
Sport

Badminton Club Lieshout: blij dat er tóch gesport kan worden

  Sport

Lieshout - De nieuwste voorschriften van het kabinet ter voorkoming van verdere verspreiding van het corona-virus worden strikt toegepast door Badminton Club Lieshout. Om die reden worden er bij de senioren geen dubbelpartijen meer gespeeld en wordt er geen training meer aan deze groep gegeven. Ook is de competitie stil komen te liggen. Tóch zijn de badmintonners blij dat ze überhaupt nog kunnen sporten: veel andere sportverenigingen liggen immers helemaal stil.

Minder animo
Bij de bekendmaking van de nieuwste maatregelen is expliciet gesproken over individuele sporten. Deze zijn enigszins ontzien in de maatregelen waardoor de badmintonners van Badminton Club Lieshout door kunnen spelen. Bij de jeugd kunnen ze “gewoon” doorspelen en bij de senioren kan dat niet 'gewoon'. Daar zijn door het verenigingsbestuur aanvullende maatregelen genomen om strikt aan de normen te blijven voldoen. Vanwege die maatregelen is de animo om te komen sporten overigens wel afgenomen.

Sociale aspecten
Een sportvereniging is immers meer dan alleen sporten. Het is een sociale club waar mensen elkaar treffen, zich sociaal met elkaar onderhouden en óók met elkaar sporten. Indien het elkaar treffen en het sociaal met elkaar onderhouden vanwege maatregelen wegvallen blijft sec het sporten over. En, als dat sporten ook nog eens wordt geminimaliseerd tot enkel single-partijen is de animo er bij sommige sporters wel af. Normaal gesproken hoort daar ook nog de huiskamer van de sportvereniging bij: de sportkantine. Helaas is bij eerdere maatregelen deze sportkantine ook al gedwongen tot sluiten, waardoor écht enkel het sporten overblijft en alle sociale aspecten weggenomen zijn.

Toch blij
Toch is Badminton Club Lieshout blij dat ze, zij het in deze beperkte setting, door mogen. Veel collega-verenigingen die niet aangemerkt worden als individuele sporters liggen immers hélemaal stil. Voor hen dus hélemaal geen enkele mogelijkheid om hun sport uit te oefenen. Geen enkele reden tot klagen dus, voor de badmintonners. Zij mogen nog, zij het beperkt.

Ook geen competitie
Aansluitend op de maatregelen voor de wekelijkse sportavond is de ook de landelijke bondscompetitie volledig stil gelegd. Juist op het moment dat BCL-1/BouwCenter Swinkels de koppositie aan dreigde te gaan pakken in de derde afdeling van de landelijke poule 'Mannen, nylon shuttle'. Na enkele prima wedstrijden staat het team immers op plaats 2, achter het eerste mannenteam van BC Zetten. Of en wanneer deze bondscompetitie verder uitgespeeld kan worden is een onbeantwoorde vraag.

Meer berichten