Logo mooilaarbeek.nl
Willy van Neerven   | Fotonummer: c91eb6
Willy van Neerven
Sport

Ex-voetballers tafeltennissen bij TTV Een en Twintig

  Sport

Beek en Donk - Het is ondanks corona een vertrouwd beeld op maandagavond en donderavond rond 19.00 uur: naast de jeugd en andere trainingsgroepen, verzamelen zich zo’n 10 tafeltennissers van respectabele leeftijd in de kantine van TTV Een en Twintig.

Zodra de zaal vrij is, worden snel de tafeltennistafels opgezet, zodat zo snel mogelijk kan worden getafeltennist. Natuurlijk op veilige afstand want het overgrote gedeelte van deze groep valt allen onder de risicogroep. Het merendeel van deze groep is ouder dan 75 jaar en enkele hebben zelfs de respectabele leeftijd van 80 jaar bereikt. Dat betekent niet dat er rustig een balletje wordt overgeslagen: om iedere rally wordt volop gestreden. Met bezweette hoofden, fanatieke blikken, af en toe een krachtterm en toch ook veel lachen zijn deze tafeltennissers twee keer per week ruim anderhalf uur actief.

Nestor van de groep
Willy van Neerven is met zijn 85 jaar de nestor van de groep. “Ik ben begonnen met tafeltennissen toen ik met pensioen ging, toen was ik 57. Het was zo leuk, dat ik verschillende voetbalkameraden van Sparta ’25 heb overgehaald mee te komen. Eind jaren ’50 speelden we met Sparta ’25 samen in het eerste team. Nu, ruim 60 jaar later, we spelen twee keer in de week tafeltennis. En thuis weten ze het: nooit iets afspreken op maandag- of donderdagavond, want dan is het tafeltennissen!”

Voorzitter Jeroen Engelhart hierover: “Tafeltennis is bij uitstek een sport die je op latere leeftijd kunt gaan doen. We hebben dit jaar een nieuwe groep ex-voetballers mogen verwelkomen. Deze groep, allen nog in de 50, traint op donderdag fanatiek mee met de basistraining.”

Wil je ook recreatief komen tafeltennissen, kom dan maandagavond of donderdagavond naar de tafeltennishal aan de Otterweg. Kijk op www.ttveenentwintig.nl voor meer informatie.

Meer berichten