Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 9e022f
Foto:

Fiets veilig en zet je licht aan

  Verkeer

Lieshout - Een derde van de fietsers heeft wel werkende fietsverlichting, maar gebruikt het niet. Waarom mensen de lampjes niet aanzetten, kan simpele redenen hebben zoals: ze vergeten het of ze vinden het niet belangrijk genoeg voor een klein stukje.

ANWB wil het verkeer veiliger maken en fietsers er aan herinneren hun licht aan te zetten. Het idee: een sjabloon met de tekst: ‘Zet je licht aan’, en een smiley erachter, die je met spuitkrijt eenvoudig op de fietspaden spuit. Wat blijkt? In plaats van 4 op de 10, hebben 6 op de 10 fietsers na het lezen van de tekst 'Zet je licht aan', hun licht aan. De smiley geeft mensen het gevoel dat hun gedrag wordt beloond.

Max van Pelt uit Lieshout zit ook in de jeugdgemeenteraad en daar maken ze veel plannen om het verkeer veiliger, de natuur mooier en Laarbeek levendig te houden voor jong en oud. Max vindt het erg leuk om zich in te zetten voor de gemeente. Toen hij bij de ANWB las dat je een tag pakket kon bestellen, heeft hij dat meteen gedaan. Max wilde de boodschap nog op veel meer plekken plaatsen, maar de spuitbus was helaas sneller op dan gedacht. Max heeft ze bij de beide Sprankel gebouwen geplaatst, op het fietspad bij scouting/voetbal/visvijver en bij de sporthal.

Zet je licht aan, zo val je op!

Meer berichten