DeMooiLaarbeekKrant

5 juli 2018

DeMooiLaarbeekKrant 5 juli 2018


12e editie trekt bijna 60.000 bezoekers
WiSH OUTDOOR VERNIEUWEND EN VERRASSEND

Op de voorgrond de 'Dedicated' mainstage. Daarachter 'The Grand Theater', de tweede mainstage, die dit jaar overdekt was Foto: Liesbeth van Boxtel

Tekst: Mark Barten
Foto: Liesbeth van Boxtel

Beek en Donk - 'It's that time of the year again'. Onder deze slagzin werden de bijna 60.000 bezoekers onthaald op de 12e editie van WiSH Outdoor. Jaarlijks kijken veel mensen weer uit naar het festivalweekend in Beek en Donk. Een evenement dat Laarbeek al 12 edities lang op de kaart zet.

WiSH begint al in de buurt
Wie denkt dat het feest begint na betreding van het WiSH-terrein, heeft het mis. Wandelend over de Donkse brug richting de Mgr. Verhagenstraat en Lekerstraat raak je al in festivalstemming. De straten zijn zoals ieder jaar gevuld met buurtbewoners en visite, die ook ieder een eigen area lijken te hebben. De verbondenheid tussen WiSH Outdoor en de buurt blinkt meer dan ooit uit met grote WiSH-vlaggen die door bijna iedere bewoner aan het huis is opgehangen. Veel afvalbakken moeten ervoor zorgen dat de straat weinig overlast heeft van troep. Medewerkers van WiSH zijn gedurende het festival in de weer om niet alleen het festivalterrein, maar ook de buurt schoon te houden.

Durven te vernieuwen
Een gewaagde stap werd gezet met de komst van 'The Grand Theater'. Een grote overdekte tent met plaats voor 9.000 bezoekers. Deze verving de traditionele (openlucht) mainstage, zoals je die in de 11 eerdere edities hebt gekend. Belangrijkste redenen voor deze beslissing waren de vervelende weersomstandigheden waar het festival in de laatste jaren mee heeft gekampt. Daarnaast moest het ook een verbetering zijn met betrekking tot het licht en geluid. Dat laatste was het ook zeker, maar toch waren de meningen onder de bezoekers verdeeld. "Natuurlijk heb je mensen die de stage minder vinden, maar ook genoeg mensen waren aangenaam verrast. We zijn als team blij dat we deze switch hebben gemaakt", laat Jimmy van der Leemputten namens de organisatie weten. Ondanks dat het kwik buiten bijna tot 30 graden was gestegen, voelde het binnen, door o.a. het gebruik van airco wel comfortabel aan.

Meer beweging op het terrein
Opvallend dit jaar was dat festivalbezoekers meer aan het lopen waren. Dit kwam mede door The Grand Theater, waar het ene uur de tent gevuld was met een geweldige artiest en het andere uur wat minder te doen was. De timetable leek deze editie dan ook meer leidend te zijn voor de weg die de bezoekers aflegden. Er werd meer bewust gekeken naar artiesten en area's.

Een van de vele leuke area's was 'Leven in de Brouwerij', waar leuke coverbands op het programma stonden en mister Miniplaybackshow Henny Huisman acte de présence gaf om verschillende optredens van bezoekers te beoordelen. Met o.a. burgemeester Frank van der Meijden in de jury was dit één van de vele geslaagde acts, waarmee WiSH zich onderscheidend maakt.

"Een goede mindset"
De organisatie stelde zich tevreden met de komst van 2.500 campinggasten, de groei op vrijdag naar 10.000 bezoekers en een uitverkochte zondag met 25.000 aanwezigen. Ook op zaterdag waren er bijna 25.000 bezoekers, waardoor het totaal op een mooi aantal van bijna 60.000 gasten kwam. Jimmy: "We hebben productioneel een heel goed weekend gedraaid. Het super lekkere weer zorgde er ook voor dat de hele mindset bij alles en iedereen goed was. Na 3 jaar was zo'n zonnig weer wel lekker!"

Meer WiSH
Meer WiSH tref je aan op pagina 12,13 en 21. Bekijk alle foto's van WiSH Outdoor op www.mooilaarbeek.nl. Schrijf daarnaast alvast in de agenda: de 13e editie van WiSH Outdoor vindt plaats op 5,6 en 7 juli 2019.

Attentie zebrapaden

Foto: Foto:

Tribute to the Cats

Vrijkaarten

Woods Fotografie

Muziekfeest

Jaargang 6 • Week 27 • 5 juli 2018

Cine Summer
Aarle-Rixtel

De Wit Schijndel
Laarbeek + Boerdonk

De Hypotheker
Laarbeek + Boerdonk

Overleg werkgroep verkeer Aarle-Rixtel met gemeente

Aarle-Rixtel – Er is een bijeenkomst op woensdag 11 juli van de Werkgroep Verkeer, onder­deel van het Dorpsplatform Aarle-Rixtel. Anders dan gebruikelijk is deze in De Couwenbergh, Dorpstraat 1. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Half mei hebben de aanwezigen in het vooroverleg de actie: 'Minder hard - Vanuit je hart – 30' geëvalueerd. De actie werd positief beoordeeld, kennelijk ook door de aanwonenden die bijna allemaal de raamposter hadden opgehangen. Er komt dan ook zeker een vervolg. In het overleg van woensdag 11 juli zijn de gemeente en politie aanwezig. Dan kan gevraagd worden hoe zij tegen deze actie aankijken en een verder aanpak wordt afgesproken.

Vervolgens wordt het actieschema (de lijst met openstaande punten) doorgenomen. De werkgroep bekijkt dan hoe de verkeersknelpunten kunnen worden aangepakt. Daarbij komt de rol van de inwoners ter sprake. Want verkeersveiligheid en leefbaarheid zijn zaken waar ook de inwoners aan moeten werken.

Wilt u weten welke punten er op de lijst staan vraag dan via info@dorpsplatform.nl het verslag van het vooroverleg aan. Naar dit email-adres kunt u ook nieuwe punten aangaande verkeers­situaties sturen. En als u interesse heeft om mee te praten over dit soort zaken laat dan van u horen of kom naar de bijeenkomst van de Werkgroep Verkeer Aarle-Rixtel.

Pioniersoort

Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

De afgelopen twee jaar hebben er op Croy op verschillende plekken de kleine plevier gebroed. Dat is op zich best bijzonder omdat deze soort nog steeds vrij zeldzaam is in Nederland. De kleine plevier is een pioniersoort. Hij vestigt zich rap op plekken die tijdelijk geschikt zijn om te broeden, zoals afgravingen, bouwplaatsen, opspuitingen en grindgaten. Vorig jaar zat er een paartje met jongen bij een pas gegraven poel, maar nu voor het tweede jaar ook op het terrein van Broos Biemans. Op een stuk grond dat afgedekt is met worteldoek met daartussen stroken grint hebben ze nu voor het tweede jaar jongen gehad. Het is een grappig gezicht om deze kleine pluizenbolletjes over het worteldoek achter insecten en torretjes te zien racen. Na afgelopen zondagmorgen lekker in alle rust over Croy te hebben gezworven ben ik 's middags bij WiSH wezen fotograferen. Inderdaad een behoorlijk contrast, maar het was weer een gezellig festijn met een goede sfeer. Zo kan je op allerlei manieren genieten van ons Mooie Laarbeek, maar zeker ook van onze natuur!

Marga Brouwers neemt afscheid van bibliotheek

Aarle-Rixtel - Deze zomer neemt Marga Brouwers afscheid van Bibliotheek De Lage Beemden. Marga is een loyale en betrokken medewerker en zij was jarenlang het gezicht van Bibliotheek Aarle-Rixtel.

Op 1 augustus 1995 kwam ze in dienst als baliemedewerkster van de Openbare Bibliotheek in Aarle-Rixtel. Ook na het ontstaan van Bibliotheek De Lage Beemden is Bibliotheek Aarle-Rixtel haar voornaamste werkplek gebleven. De laatste werkdag van Marga is op vrijdag 10 augustus in de vestiging in Beek en Donk. In Aarle-Rixtel is zij voor het laatst aan het werk op dinsdag 17 en woensdag 18 juli van 14.00 tot 17.00 uur.

Jeugdgemeenteraad zet zich in voor verkeersveiligheid én minima

Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Tekst: Suzan Mulder
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Beek en Donk - De jeugdgemeenteraad presenteerde vrijdag 29 juni samen met burgemeester Frank van der Meijden de resultaten van twee acties waaraan zij het afgelopen schooljaar hebben gewerkt. Bij Kindcentrum de Raagten werden de felgekleurde potloden onthuld die bestuurders opmerkzaam moet maken dat zij in de buurt van een school rijden. En aan vrijwilligers van Super Sociaal werd een cheque overhandigd met het ingezamelde geld van de actie 'van TOP tot TAS'.

"Vandaag gaan we twee spannende projecten afronden"
Achttien kinderen uit groep 7 en 8 van de Laarbeekse scholen vormen gezamenlijk de jeugdgemeenteraad. Vier keer per jaar vergaderen ze op het gemeentehuis en bespreken zaken die voor jongeren van belang zijn. "Ze hebben mooie projecten bedacht. Vandaag gaan we twee spannende projecten afronden", kondigt de burgemeester aan. Twee van de thema's die de jeugdgemeenteraad dit jaar op heeft gepakt zijn namelijk de verkeersveiligheid bij basisscholen en een extraatje voor kinderen die het minder goed hebben.

Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

"Kinderen kunnen niet veilig oversteken"
Op de Otterweg ligt al een zebrapad ter hoogte van de Raagten, maar dat blijkt in de praktijk niet voldoende. "Soms wilde ik oversteken met de fiets en ging er nog snel even een auto door", vertelt Juul van de Muldershof. "Kinderen kunnen niet veilig oversteken" vertelt Gijs van 't Otterke. De jeugdgemeenteraad kwam daarom eerst met het idee om bloembakken te plaatsen. Maar samen kwamen ze er achter dat dat geen goed idee is. Deze zijn in het donker niet goed zichtbaar en dus gevaarlijk. Toen kwamen ze op het idee van de attentiepotloden. "We hopen dat ze genoeg attentiewaarde hebben, ze zijn bij deze geopend", roept Frank van der Meijden. De potloden zijn geplaatst bij de Raagten, de Muldershof en 't Otterke in Beek en Donk.

Van TOP tot TAS
"Het andere project gaat over elkaar helpen en duurzaamheid", kondigt de burgemeester vervolgens aan. Het eerste idee was om speelgoed in te zamelen voor kinderen die het minder goed hebben. Uiteindelijk hebben de kinderen gekozen voor het project 'Van TOP tot TAS'. De kinderen hebben via alle Laarbeekse basisscholen t-shirts ingezameld waar mevrouw Cortenbach vervolgens tasjes van heeft gemaakt. De opbrengst van deze tasjes gaat naar Super Sociaal. "Mensen die een steuntje in de rug nodig hebben krijgen dat op deze manier", legt de burgemeester uit. Vrijwilligers van Super Sociaal mogen vervolgens de cheque onthullen. De jeugdgemeenteraad heeft een bedrag van €271,00 opgehaald met deze actie.

Toneelvereniging Mariahout speelt 'De Kleine Zeemeermin'

De spelersgroep van 'De Kleine Zeemeermin'

Mariahout – Een vrolijk sprookje in een nieuw jasje, dat brengen de jeugdspelers van Toneelvereniging Mariahout (TV Mariahout) op 8, 21 en 26 juli in Openluchttheater Mariahout. Het bekende sprookje van Hans Christian Andersen is speciaal voor de groep spelers bewerkt. Naast vrolijke spelmomenten bevat het stuk ook een modern thema; de plastic soep.

Waardevol afval
Al maanden zijn vrijwilligers van TV Mariahout bezig met deze kleurrijke voorstelling. Niet alleen tekst en muziek zijn speciaal voor de spelers geschreven, ook de kostuums worden voor alle spelers nieuw ontworpen en gemaakt. Bijzonder is dat aan alle inwoners van Laarbeek naar plastic afval gevraagd is. Doppen van flessen en netjes van bijvoorbeeld sinaasappels en citroenen werden bij de Toneelvereniging ingeleverd. Materiaal dat door de meeste mensen als waardeloos wordt ervaren, is door creatieve kleermakers tot schitterende kostuums 'omgetoverd'. Het is prachtig om te zien hoe mooi kosteloos afvalmateriaal hergebruikt kan worden.

Zeemeermin verstrikt in plastic soep?
Het verhaal, gebaseerd op het bekende sprookje, is speciaal voor de Toneelvereniging geschreven. Een knappe, gespierde prins vangt een mooie zeemeermin in zijn net. Het is prinses Arial, die met haar prachtige stem valt voor die knappe man met twee benen. Haar moeder, de Koningin van de zee, wil niets van deze liefde weten. "Alle mensen zijn smerig en zorgen ervoor dat het koninkrijk verandert in een plastic soep." Natuurlijk wil de driekoppige zee heks Arial wel helpen om haar liefde te vinden. Met een handtekening kan dat wel geregeld worden. Dit gaat waarschijnlijk niet helemaal goed. Wil je weten hoe deze vrolijke, muzikale voorstelling afloopt? Bezoek dan 'De Kleine Zeemeermin'. De voorstelling met haar mooie kleuren is ook voor jonge kinderen geschikt maar vanaf vier jaar is het verhaal goed te volgen. Zelfs voor volwassenen is dit sprookjesachtige avontuur een ervaring om intens van te genieten.

De speeldata van de Kleine Zeemeermin: zondag 8 juli en donderdag 26 juli om 14.30 uur en zaterdag 21 juli om 19.00 uur in Openluchttheater Mariahout.

Burgemeester Frank van der Meijden (voorgrond) in gesprek met de werkgroep Leliestraat

Afsluiting werkgroep Leliestraat

"De negatieve aanleiding heeft geleid tot een positieve sfeer"

Laarbeek - In het gemeentehuis van Laarbeek werd maandag 2 juli stilgestaan bij het opheffen van de Werkgroep Leliestraat. De Werkgroep (bestaande uit Yvonne Bos, Karin en Harrie van Buul, Cas van Maaren en Hannie van der Heijden) ontstond in het voorjaar van 2017. Vanuit de buurt was er onvrede over het gebrek aan communicatie met de buurt over de komst van een negentallig Somalisch gezin.

Op maandag 13 maart 2017 togen daarom ongeveer 80 buurtbewoners van de Leliestraat en Margrietstraat naar het gemeentehuis om hun ongenoegen te uiten. Burgemeester Frank van der Meijden ging het gesprek aan met de bewoners. Daar werd snel duidelijk dat de komst van het Somalisch gezin geen probleem was, maar dat er in de buurt allerlei zaken speelden, waar de bewoners steeds geen gehoor vonden bij gemeente, politie en hulpverlenende instanties. Je niet veilig voelen in je eigen woonomgeving was de rode draad.

Uit de bijeenkomst ontstond een werkgroep, waarin een aantal inwoners van de Leliestraat zelf zeer actief aan de slag zijn gegaan. In de bijeenkomsten van de groep was telkens aandacht voor de vragen die er in de buurt lagen en werd geprobeerd gezamenlijk op te treden tegen de overlast en de verloedering van de wijk. Frank van der Meijden: "De negatieve aanleiding heeft geleid tot een positieve sfeer. Dat is de grootste verdienste. We zijn met elkaar in gesprek en dat is essentieel om zaken op te lossen."

Werkgroeplid Karin van Buul: "Eindelijk werd er geluisterd naar de ons met de problemen die al lang speelden. We hebben het bespreekbaar kunnen maken en dat heeft geleid tot een sterke verbetering in de omgang tussen de bewoners onderling en in de relatie met gemeente en hulpverleners." Maar de buurtbewoners zijn ook zelf aan de slag gegaan. Zo is er in de buurt een Whatsapp-groep actief, gaan bewoners bij elkaar op de koffie en worden buurtbewoners aangesproken op hun gedrag.

De afsluitende bijeenkomst van deze werkgroep betekent niet dat het werk hiermee klaar is. In de bijeenkomst is stilgestaan bij het proces en de veranderde relatie tussen de gemeente en haar inwoners. Op dit moment leveren de werkzaamheden aan de N615 voor de bewoners nog wat onduidelijkheden op, maar ook daar zijn betrokkenen met elkaar in gesprek.

De werkgroep werd bedankt voor hun inzet het afgelopen half jaar. Als advies aan andere wijken zouden zij willen aangeven dat je daadwerkelijk wat kunt veranderen, maar dat er wel een aantal bewoners als kartrekker op moeten staan. Het vertrouwen richting de gemeente en richting hulpverleners moet groeien, daar is tijd en actie voor nodig.

Er is nu een open balie richting gemeente en professionals, hierdoor is er voor de werkgroep de mogelijkheid om de leefbaarheid in hun eigen wijk te verbeteren.

Ontspanningsmiddag op 14 augustus
Ook met KBO Beek en Donk naar ten Blakke?

Beek en Donk - Ten Blakke, wat is dat nou in godsnaam weer? Waarom zou je daar nu naar toe gaan? Nou om de volgende reden: Ten Blakke is een ontspanningsmiddag die elk jaar plaatsvindt in het openluchttheater in Mariahout en georganiseerd wordt door de gezamenlijke KBO's uit Laarbeek.

Er treden die middag diverse artiesten op en ook het seniorenorkest van Harmonie st. Caecilia uit Lieshout geeft acte de présence. Dit jaar wordt Ten Blakke gehouden op dinsdag 14 augustus om 13.30 uur, ook nu weer in het openluchttheater in Mariahout. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het gemeenschapshuis in Mariahout. Bij KBO Beek en Donk zijn nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar.

Interesse? Neem dan even contact op met het secretariaat van de KBO tel. 0492-463860 of mail naar secr.kbobd@gmail.com. Heeft u interesse om ook lid te worden van de KBO, neem dan contact op met hetzelfde secretariaat.

Column

Geloven in Nederland

In Syrië woonde hij naast een moslimgezin, zelf is hij christen. Hij vertelde me dat zijn buurjongens zelfs hun bloedeigen zus nooit onbedekt zagen. Geen enkele moslimvrouw vertoont zich onbedekt in mannelijk gezelschap, de eigen partner daargelaten. Wanneer die mannen na hun vlucht Europa binnenkomen, worden ze geconfronteerd met vrouwen in soms weinig verhullende kleding. Dan begint de cultuurshock. Voor ons is de persoonlijke kledingkeuze maar één van de vele vrijheden maar voor hen is het allemaal vreselijk wennen.

De uitkomst van het onderzoek door het Sociaal Cultureel Platform toont aan dat Nederlandse moslims veel religieuzer zijn geworden. Niet alleen dragen vrouwen veel vaker een hoofddoek, er wordt frequenter een moskee bezocht en veel meer gebeden. Zou de oorzaak daarvan niet een combinatie van factoren zijn? Het grote cultuurverschil naast het feit dat, vooral de mensen die hier wat langer wonen, zich om de bekende redenen niet langer welkom voelen? Het geloof biedt dan houvast.

Terwijl het Katholieke geloof hier steeds meer is losgelaten, wordt het moslimgeloof hier sterker uitgedragen. In de tijd dat de binding met de kerk nog groot was en dat is eigenlijk nog helemaal niet zo heel lang geleden, was het al wat vrijblijvender. Mijn ouders waren heel gelovig en wij gingen daarom ook met het hele gezin keurig iedere week naar de kerk. Maar verder? Onze 'ramadan' bestond uit het sparen van onze snoep tot Pasen om die dan vervolgens allemaal in één keer naar binnen te schransen. Oh ja, op Goede vrijdag was vlees eten verboden. Zelfs die regels werden geleidelijk steeds soepeler en de interne overtuiging van het nut ervan minder. Ondanks dat denk ik vol bewondering terug aan de kracht die mijn vader tot in zijn laatste uren putte uit zijn geloof.

De moslim heeft een ontzettend sterke band met familie en vrienden en ik zie daar regelmatig de mooie kracht van. De druk op het uitdragen van hun religie is zeker zo sterk. Al sinds de zestiger jaren zijn er, toen nog door gastarbeid, veel moslims verwelkomd in Nederland. Ons chauvinisme voedde de verwachting dat deze mensen hier snel zouden wortelen, vaak is dat gelukt. In veel gevallen is de binding met het thuisland nog heel groot. Je ziet het terug met de Turkse verkiezingen en het WK.

Misschien geen slecht idee om samen te investeren in hun 'geloof in Nederland', zonder dat identiteit verloren gaat.

Tribute To The Cats Band opnieuw in Openluchttheater Mariahout

Tekst: Marie-Christine van Lieshout

Mariahout – Bijna een jaar geleden trad de Tribute To The Cats Band op in een uitverkocht openluchttheater. Een memorabel optreden, want kort daarvoor was hun frontman en boegbeeld Piet Schilder overleden. Samen met de fans maakte de band er een gedenkwaardige avond van. Op 22 juli komt de band terug om samen te genieten van de onvergetelijke muziek van 'The Cats'.

Een avond vol jeugdsentiment
Uit volle borst werd er vorig jaar meegezongen met de muziek van 'The Cats'. The Tribute To The Cats Band raakt bij haar publiek de juiste snaar in het vertolken van muziek van 'The Cats'. De band die van 1964 tot 1985 de meest succesvolle popgroep was van Nederland wordt door The Tribute To The Cats Band voortreffelijk vertolkt. De muzikanten van de tributeband zijn waardige uitvoerenden van de palingsound. Fans uit alle windstreken weten dit ook en volgen de groep met overgave. Nog geen jaar geleden overleed frontman Piet Schilder en heeft de band de draad op kunnen pakken. Op 22 juli zullen de bekende klanken van 'The Cats' in Openluchttheater Mariahout klinken. Iets waar de fans enorm van genieten.

Vele topnummers komen aan bod
Het repertoire van 'The Cats' is divers. De vijf nummers die ooit op nummer 1 stonden, zullen zeker vertolkt worden. Verder kan de tributeband putten uit een groot repertoire waar alle muzikanten tot hun recht komen. Tribute To The Cats is al zestien jaar in staat om de sfeer van weleer neer te zetten. Op het podium van Openluchttheater Mariahout stond de band vorig jaar tot diep in de avond te spelen. Ook 22 juli zal een avond worden waarin het publiek volop aan haar trekken komt. Band en fans zullen stilletjes, of in de muziek, Piet Schilder herinneren. Hij heeft zijn stokje doorgegeven. Waarschijnlijk zullen net als vorig jaar veel nummers uit volle borst meegezongen worden. De muziek van 'The Cats' is nog steeds springlevend.

Foto: Antoine Barten

Een foto van de retentievijvers nabij de Laarsche velden. Door de aanhoudende droogte bijna geheel leeg en uitgedroogd. De vissen liggen bijna op apegapen.

Ingezonden door: Antoine Barten

Toekomstplan buitensport Laarbeek gepresenteerd

'Laarbeek Verenigt, het sportieve hart van Laarbeek'

Mariahout - Het Toekomstplan buitensport Laarbeek is maandagavond 2 juli gepresenteerd op sportpark De Heibunders in Mariahout. De vier Laarbeekse voetbalverenigingen, korfbalvereniging Flamingo's en de gemeente Laarbeek hebben onder leiding van Bureau Ne9en vanaf januari dit jaar gewerkt aan een plan om de sportparken verder te verduurzamen en toekomstbestendig te maken.

In vier bijeenkomsten zijn verschillende thema's verder uitgewerkt. De opbrengst is aan de verenigingen en de wethouders Buter en Slaets gepresenteerd.

Toekomstplan 'Laarbeek Verenigt, het sportieve hart van Laarbeek'
De verenigingen hebben samen met de gemeente vanaf januari gewerkt aan het opstellen van een toekomstplan voor de sportparken. "Complimenten voor het plan dat er nu ligt. Heel ambitieus, met concrete ideeën en in goede sfeer met elkaar opgesteld. We zagen veel betrokkenheid bij iedereen, dank daarvoor", aldus wethouder Buter.

Zo willen de clubs het voortouw nemen in sportief verenigen. Dit doen ze bijvoorbeeld door samen een kwaliteitsimpuls te geven aan de verenigingen, samen kosten, kennis en ervaring te delen en samen een groter bereik te hebben dan alleen. Concreet zie je dit terug in ambities als het realiseren van vernieuwend aanbod zoals Walking football en E-sports of het scholen van vrijwilligers. Ook een rookvrij en gasloos sportpark zijn ambities waar de clubs mee aan de slag willen. Verder zal er gekeken worden naar het beheer en onderhoud van de sportparken.

Ook multifunctioneel gebruik van de sportparken, communicatie en kostenbesparing zijn thema's voor de clubs.

Platform Laarbeek Verenigt
Om in de toekomst met elkaar in gesprek te blijven en de ideeën echt te gaan uitvoeren, vormen de clubs samen met de gemeente een platform onder de naam 'Laarbeek Verenigt'. Na de zomer wordt dit verder uitgewerkt. Mogelijk kunnen op termijn ook andere verenigingen en organisaties aansluiten bij het platform.

Door samen te werken kijk je waar je elkaar kunt versterken, beter kunt maken en ook in de toekomst van betekenis blijft voor je dorp. Het toekomstplan geeft een mooie voorzet. Deze vijf verenigingen nemen hiermee het voortouw in sportief verenigingen. Dat betekent onderling samenwerken, maar dat zou ook kunnen met andere verenigingen of organisaties in het dorp.

Vrijkaarten kindervoorstellingen Openluchttheater Mariahout voor Stichting Leergeld

Archieffoto van een kindervoorstelling in het Openluchttheater van Mariahout Foto: Joost Duppen

Tekst: Dieuwke Kommerij

Mariahout – Er staan weer prachtige kindervoorstellingen gepland in het openluchttheater in Mariahout. Speciaal voor Laarbeekse kinderen tot en met 12 jaar, die gebruik maken van Stichting Leergeld, zijn er vrijkaarten beschikbaar gesteld door het Openluchttheater. Dat verdient een applausje.

Vrijkaarten via Stichting Leergeld
Het is toch heerlijk om in de zomervakantie te genieten van een voorstelling zoals: De Kleine Zeemeermin, Alleen op de wereld, De avonturen van Pinokkio, of de liedjes van Dirk Scheele? Om dat mogelijk te maken voor álle Laarbeekse kinderen, zijn er via Stichting Leergeld, vrijkaarten te bemachtigen. Het Openluchttheater stelt de kaarten beschikbaar en hoopt via Leergeld zo veel mogelijk Laarbeekse kinderen een leuke middag te bezorgen. In de pauze van de voorstelling staat de ranja klaar en begeleiders krijgen ook een gratis kaartje van het theater.

Kaarten regelen
De Stichting Leergeld zorgt ervoor dat de kaarten verdeeld worden en betreffende ouders en kinderen geïnformeerd worden. Kijk voor het volledige kinderprogramma op: www.oltm.nl en voor contactgegevens van Leergeld op: www.leergeldgemert.nl. Laat die zomervakantie maar beginnen!

"Het juiste moment voor een nieuwe naam!"

Robin Janssens Foto: Mark Barten

Tekst: Mariëlle de Beer
Foto: Mark Barten

Beek en Donk/Mierlo - Sinds Beek en Donkenaar Robin Janssens in 2001 de afdeling licht en geluid van het bedrijf van zijn vader overnam en daarmee zijn eigen bedrijf Sound & Light Technology startte, broedt hij al op een nieuwe naam of een uitbreiding van de bestaande naam. Per 1 juli van dit jaar is zijn wens uitgekomen en is Amplify Sound & Light Technology geboren! "We zijn alsmaar gegroeid en met de bouw van een nieuw pand is dit het juiste moment voor een nieuwe naam", vertelt Robin enthousiast.

Robin, hoe ben je op de nieuwe naam gekomen?
"Ik heb die naam een paar jaar geleden al eens gehoord ergens en ik vond hem toen al gelijk heel krachtig en lekker in het gehoor liggen. Als je bedenkt dat 'to amplify' versterken betekent, is de link natuurlijk perfect te leggen met hetgeen wij dagelijks doen."

Wat doet Amplify dan precies?
"We zijn gespecialiseerd in licht- en geluidstechniek. We 'versterken' dus met licht en geluid", lacht Robin. "Iedereen kent ons wellicht van lokale evenementen maar we verzorgen ook het licht en geluid bij grote(re) evenementen zoals de kasteeltuinconcerten of een Lakedance."

Richt Amplify zich alleen op evenementen?
Robin: "Nee, absoluut niet; het is maar een klein onderdeel van alles wat we doen. Dat mensen je vooral (her)kennen van evenementen is logisch; daar ben je zichtbaar. We houden ons echter ook bezig met projectinrichting. Met een vast team van tien razend enthousiaste en kundige medewerkers leggen we dagelijks vaste installaties aan in de horeca, kantoren of het casino. Maandelijks bezoeken we klanten als Holland Casino, Driessen HRM en het Philips Stadion. Professioneel licht en geluid mag op zulke plekken niet ontbreken! Projectinrichting is een heel ruim begrip; zo verzorgen we ook complete audio/videosystemen bij bedrijven en instanties. We werken daarvoor nauw samen met interieurbouwers en interieurarchitecten. De aanleg van een complete muziekinstallatie in een fabriekshal is ook een goed voorbeeld van projectinrichting. We richten projecten in door het hele land."

Okay, evenementen, de aanleg van vaste installaties, doen jullie nog meer…?
"Verhuur is ook onderdeel van onze dienstverlening. Een presentatie, bedrijfsfeest, festival of bruiloft? Wij verzorgen licht en geluid tot in de puntjes met de nieuwste apparatuur en naar wens van de klant. Alles wat gericht is op de verhuur aan particulieren verloopt via party rent bedrijven, de rest meestal rechtstreeks", legt Robin uit.

Tot slot Robin; verandert er behalve de naam nog iets meer?
"De nieuwe naam staat mede symbool voor de groei die we als bedrijf hebben doorgemaakt en klinkt zakelijker, professioneler en meer bij de tijd. Aan de service die we 24/7 bieden, is helemaal niks veranderd. We staan dag en nacht klaar om ervoor te zorgen dat licht en geluid bijdraagt aan een onvergetelijke ervaring. 'We amplify your business' is niet voor niets onze slogan!"

Amplify Sound & Light is gevestigd te Mierlo aan de Brugstraat 81. Voor alle info over Amplify: www.amplifybv.nl.

Column

TOEVALLIG PUUR TOEVAL!

Na een stevige ochtendwandeling was het tijd voor een verkwikkende douche. Ik kleedde me uit. Als laatste mijn onderbroek. Met mijn grote teen wipte ik dit kledingstuk op van de vloer. Met een vloeiende voetbeweging liet ik mijn Bamigo XXL aan een vlucht richting wasmand beginnen. Het boogje was perfect. De landing volmaakt, een zacht plofje precies in het midden van de mand. Puur toeval hoor ik u denken. Daarom juichte ik ingetogen. Inderdaad, het leven bestaat uit een aaneenschakeling van toevalligheden. Dat begint al vóór de geboorte. Duizenden zaadcellen haastten zich, in een alles of niets race, naar die ene eicel om die te bevruchten. Er kon maar één winnaar zijn. Die mocht mede bepalen óf er iets geboren ging worden en wát er geboren ging worden. In mijn geval, iemand die met een vloeiende voetbeweging… Toevallig allemaal, puur toeval! Ook mijn verdere levensloop werd bepaald door toevalligheden. Toevallig had ik aardige ouders. Toevallig wel een beetje pech met een draak van een broer. Toevallig kwam ik op een fijne school. Toevallig kon ik redelijk goed leren. Toevallig hield ik van voetbal. Toevallig koos ik een mooi beroep. Toevallig ontmoette ik een lieve vrouw. Toevallig kochten we een mooi huis met een royale badkamer. Toevallig kregen we schattige kinderen. Toevallig is het meeste in mijn leven goed uitgevallen… Toevallig allemaal, puur toeval! Ik draaide de douchekraan dicht. Vol bewondering keek ik nog eens naar de wasmand. Toch een technisch hoogstandje! Toevallig was daar wel een jarenlange training aan vooraf gegaan. Eindeloos uitproberen, oefenen, herhalen, afzien. Toevallig onder leiding van diezelfde, lieve vrouw. Met een ijzeren discipline, riep ze dagelijks met stemverheffing: "IN de wasmand!", zei ik. "Niet ERNAAST!" En dan toevallig vandaag, uitgerekend vandaag, dit prachtige resultaat! Even overwoog ik om spontaan alsnog een 'buikschuiver' te gaan maken. Toevallig bedacht ik juist op tijd, dat zelfs onze badkamer daarvoor niet de juiste afmetingen had. Daarom stak ik twee vingers in de lucht, richtte mijn ogen hemelwaarts, sloeg een kruisteken en kuste mijn trouwring. Daarna vormde ik voor de spiegel met twee handen een hartje. Kortom…vandaag, uitgerekend vandaag, begon ook nog eens het WK-voetbal.

Toevallig allemaal, puur toeval!

Volle bak en leuke sfeer tijdens Muziekfeest

Woods Fotografie

Tekst: Martin Prick

Mariahout - AVROTROS nam woensdag 27 juni twee uitzendingen op van het zomermuziekfeest in het openluchttheater in Mariahout. Het theater is uitverkocht, want veel mensen willen in de gelegenheid zijn sterren als Gerard Joling en Jan Smit nu eens in het echt mee te maken.

Alleen
Terwijl op de Parade in Den Bosch 'Un Ballo in Maschera' wordt opgevoerd door Opera Zuid en de Philharmonie zuidnederland, barst het openluchttheater in Mariahout uit zijn voegen vanwege enorm applaus en gillend publiek. Het is niet zo, dat er al veel te zien is op het podium. Jan Paparazzi, pseudoniem voor Jan Zwart, legt vooraf uit, dat het allemaal 'fake' is: "Het is tv, het hangt aan elkaar van oplichting!" Het publiek moet onder regie geweldig 'spontaan' reageren op de opkomst van Jan Smit. En dat dan twee keer, want er worden twee afleveringen uitgezonden! De opbouw van het zomerfeest is eenvoudig. De presentator maakt een praatje met de artiest en die zingt dan enkele liedjes. Dat gaat prima met Danny de Munck en René Froger, maar later worden deze vooraf-gesprekjes toch ver van het publiek verwijderd gehouden. Waarschijnlijk stoort het constant pratende publiek deze inleidingen te veel. De sterren zetten hun beste beentje voor, vakkundig begeleid door de Marcel Visser-band. Dat zat wel goed. Volgens Jan Smit hebben ze allemaal "een cum laude conservatoriumopleiding". Als dan Danny de Munck zijn hit 'Ik voel me zo verdomd alleen' de 'zaal' in smijt, kan de avond niet meer stuk.

Woods Fotografie

Kikkers
Voordat het publiek het theater mag betreden, wordt iedereen door de beveiliging tegengehouden. Pas vijf minuten voor aanvang mag een plaats worden opgezocht. Speciaal geselecteerden, jong, spontaan en sexy gekleed, komen vooraan te zitten onder het bereik van de grote telescopische camera die regelmatig over deze club mensen 'zwaait'. Het is bewonderenswaardig hoeveel begeleiders en technici steeds achter, voor en aan de zijkanten van het podium constant in de weer zijn. Niet in de laatste plaats moet natuurlijk het publiek steeds opnieuw opgezweept worden tot enorme spontaneïteit! Aan de entourage is hard gewerkt. In de bomen zijn extra lichtbakken opgehangen en op het podium straalt met grote letters het woord 'muziekfeest'. De kleine vijver voor het podium is regelmatig onderwerp van gesprek. Op de ochtend vóór de voorstelling is deze nog eens extra gevuld met een gierton water door de firma Leenders, maar al tijdens de dag zakt het waterpeil. Jan Smit is als de dood voor deze bak, maar niet omdat hij bang was een misstap te maken. Nee, Jan geeft toe een hekel te hebben aan kikkers!

Voorburg
Martien Vogels is één van de medewerkers van het openluchttheater en roemt de samenwerking tussen bestuur en de grote groep vrijwilligers. "Onder Chris de Hoog (de vorige voorzitter, red.) ging het prima. Nu hebben we Erik Relou, die op zijn eigen manier zorgt voor een gemotiveerde staf en er ook prima in slaagt Mariahout en het Openluchttheater in het bijzonder, op de kaart te zetten. Dat zie je vanavond wel weer!" Martien heeft met vele anderen het theater opgeruimd, voordat de ploeg van AVROTROS voor een paar dagen de regie overnam. Hij vindt de optredens geweldig geslaagd. Tussendoor is het wel eens stil op het podium, maar dat is niet erg. Als er dan weer een groot artiest op 'de planken' staat gaat het denkbeeldige dak van het theater! Marian van der Ven is met een vriendengroep naar het theater gekomen. Ze vindt het een geweldige avond: "Heel mooi", en ze geniet na afloop ook van een optreden van 'De Medlies', een zangroep uit Lieshout, die met leuke nummers en een aardige act het publiek tot in de laatste uurtjes weet te vermaken. Leider Pierre Hink: "We doen het gewoon voor de lol, komen allemaal uit Lieshout en één van onze leden is zelfs apart uit Voorburg gekomen om vanavond hier met ons te kunnen optreden".

Uitzending
'Muziekfeest in de Zomer' wordt uitgezonden op vrijdag 20 en 27 juli op NPO 1, 21.30 uur.

Wilde-Woezel:

Anne Wittebol

"Mijn liefde voor dieren begon vanaf de dag dat ik kon lopen. Rondom onze Aelese-boerderij liepen twee kleine, rode, naamloze poesjes, die in de ogen van volwassenen grote, schimmige en té dikke katers waren. Wijlen mijn moeder wilde van hond noch kat iets weten, dus eigende ik mij de twee poesjes toe en bekommerde me om hun wel en wee. Tijdens dierendag besloot ik iets extra´s te doen en deed ze ieder een oranje strik om. Maar, daar hadden de poesjes tijdens het lopen last van omdat de strik topzwaar was. Ik besloot er enkele elastiekjes onder te doen. Dat was stroef, (té) strak en zo viel de strik niet naar beneden. Die poesjes waren vervolgens de pisang! Ontroostbaar was ik, toen ik ze na eindeloos gezoek dagen later terugvond - tussen spruitstronken en boerenkool - in de moestuin van overburen Carel&Cato. Met snotterige zinnen en driftige gebaren probeerde ik de treurige ernst van de situatie aan ons gezin over te brengen. Ik denk dat mijn moeder blij was dat ze er vanaf was want een kat is nimmer meer in huis gekomen, hoe vaak ik er ook om maauwde… whaháááhhh"!

Zestig jaar later in Spanje: Het was tijdens een zwoele hoogzomeravond, zómaar doordeweeks. Ik had mijn huis vol gasten, de tafel stond volgestouwd met tapas en de Spaanse wijn vloeide rijkelijk. Toen ik in de keuken kwam zag ik door het keukenraam een rood, mager scharminkeltje bedelen om wat eten. Hij keek me met grote kattenogen smékend aan; "Miauw (honger), miauw (honger)". Alsof ik een incarnatie zag! Mijn dierenhart jubelde, vergat spontaan mijn bezoek en bekommerde me om zijn wel en wee. Wat de wilde kat ervan dacht weet ik niet, want hij kreeg restjes kip/kalkoenrollade geserveerd op een plat Wedgwood-dinerbord, kreeg melk uit een kristallen kommetje en dat is voor een wilde kat bepaald niet misselijk. Jammer genoeg was hij niet aaibaar, alsof hij bang was dat ik hem een oranje strik om zou doen, of enkele elastiekjes… (knipoog). Zo begon onze relatie. Vanaf dat moment zat hij iedere ochtend netjes bij de achterdeur op zijn culinaire kattenontbijt te wachten, steevast om zes uur in de middag kwam hij voor zijn avonddis; verse zalm, staartjes van sardientjes of vissenkoppen van zalmforel. En dat allemaal op Wedgwood! Gaandeweg kreeg hij een naam…

Maanden later: Het mager scharminkeltje was uitgegroeid tot een práchtige volle kater maar het jachtseizoen naderde. Veel vossen en wilde honden/katten laten hierbij het leven omdat jagers dan gifbollen strooien waardoor ze binnen twintig minuten kassiewijlen zijn. In die periode liet Woezel zich niet zien dus ik vreesde voor het ergste. Maar het jachtseizoen was nog niet voorbij of jáhoor… daar was hij weer, vergezeld door een heleboel andere Wilde-Woezels; een zwartpluizige, zwartwitgevlekte én een muisgrijze. "De groeten" aan de gevleugelde uitspraak van mijn man: "een mooie kat is een dooie kat", want ik ben enorm in mijn nopjes met mijn Spaanse katten-voedselbank!

Adios! Ik groet Laarbeek met Spaanse zonnestralen. Anne Wittebol-Aarts. www.FincaErbalunga.com

Afsluiting seizoen

Meidenavond en Boyznight bij Cendra

Aarle-Rixtel - Voor de meiden en jongens van de meidenavond en boyznight werd dinsdag 26 juni een barbecue gehouden, door de vrijwilligers van de meidenavond en boyznight van Cendra. Om 18.00 uur werden de meiden en jongens verwacht bij Cendra waar de vrijwilligers al flink bezig geweest waren om alles klaar te zetten en maken.

Dankzij een heerlijke temperatuur konden ze lekker buiten genieten van al het lekkers van de barbecue en natuurlijk ook van de lekkere salades, gesponsord door Frans van den Heuvel. Het werd een hele leuke avond, en de meiden en jongens hebben alweer veel ideeën opgeschreven voor het komende seizoen.

Ze hopen dat er volgend seizoen bij de meidenavond en boyznight nog meer meiden en jongens zich aan gaan melden. Graag tot dan!

Zomerevent in het kader van het project 'samen'

Lieshout - In samenwerking met OBS het Klokhuis locatie Lieshout, zorgboogcentrum Franciscushof en vele vrijwilligers is er op 28 juni een zomerevent gehouden in het kader van het project 'samen'. Iedereen was welkom om mee te doen.

Tijdens deze geweldige zomerse ochtend was er van alles 'samen' te doen. Leuke oud-Hollandse spellen, lekkere poffertjes, koffie met koek en cake die door de ouders van de kinderen gebakken waren. Het was geweldig om te zien dat er zo mooi samen gewerkt werd. Kinderen en de ouderen genoten zichtbaar. Dit event is volgend jaar zeer zeker voor herhaling vatbaar!

Na de zomervakantie worden nieuwe activiteiten gepland. OBS Het Klokhuis werkt voor de wereld oriënterende vakken vanuit de visie van VierKeerWijzer. Dit organisatiemodel werkt thematisch wat een mooie manier is om ook ouderen en jongeren 'samen' binnen een thema te laten leren van elkaar en ervaren met elkaar. Bedankt allemaal voor de inzet en het deelnemen, tot het volgend schooljaar en een fijne vakantie!

Ronnie van Stiphout Foto: Joost Duppen

Collin Rovers

Willy en Jeanne van de Ven-Vromans delen al 50 jaar lief en leed

Willy en Jeanne van de Ven-Vromans

Tekst: Martin Prick

Lieshout - Op 28 juni 1968 trouwden Willy van de Ven (78) en Jeanne Vromans (75) in Tilburg. Hun 50-jarig huwelijksfeest wordt nog uitgebreid gevierd, maar op 28 juni genoot het gezin van het bij elkaar zijn.

Den Bosch
Op 28 juni van dit jaar werden Willy en Jeanne door hun kinderen Corine, Corné, Ingrid en Monique opgehaald voor een verrassing. Het 'eigen gezin' bracht een dagje door in Den Bosch, compleet met rondvaart op de Dieze en lunch op de Markt. De dag werd besloten met een barbecue, waarbij ook de 'kouwe kant' aansloot.

Beek en Donk
Willy en Jeanne waren respectievelijk lid van de RKJB (Rooms-Katholieke Boeren Stand) en de RKBJB (Rooms-Katholieke Boerinnen Jeugd Bond). Omdat ze allebei in het bestuur van hun bond zaten, kwamen ze ook bij elkaar thuis; Willy in zijn geboortedorp Gerwen nam Jeanne mee naar huis en in Tilburg toog Jeanne met Willy naar haar ouderlijke woning. "Van het een komt het ander", vertelt Willy lachend. "We trouwden en kochten een boerderij op de Hei", weliswaar op het grondgebied van Lieshout, maar zoals iedereen daar gericht op het dorp Beek en Donk.

Beslissing
Ze hadden een varkenshouderij, die de biggen opfokte tot ze groot genoeg waren om naar de mesterij te gaan. In 1996 werd het bedrijf geconfronteerd met een uitbraak van de varkenspest. "Ik hoop niet, dat iemand dat nog mee moet maken, vertelt Willy. Zoiets ingrijpends als het doden en afvoeren van gezonde dieren is werkelijk een gruwelijke ervaring." Dit was het punt om nog eens goed te kijken of het rendabel was alles opnieuw op te starten. De dochters hadden niet zoveel interesse en zoon Corné had zijn draai gevonden in het werken 'in de diervoeders', zodat de beslissing werd genomen om het bedrijf niet voort te zetten. In het algemeen maakt Willy zich zorgen over het voortbestaan van de boerenbedrijven, waaraan steeds strengere en kostbare eisen worden gesteld, waardoor vele agrariërs op het moment voor heel moeilijke keuzes staan. Als ze door willen met het bedrijf moet er flink geïnvesteerd worden, en dan is het nog steeds maar afwachten of er geen nieuwe regels komen die sterk negatief uitwerken.

Geweldig
Het huis op de hei is in twee gedeelten gesplitst, waarin twee kinderen met hun gezinnen wonen. Een deel van de elf kleinkinderen woont dus nog steeds op het ouderlijk huis. Regelmatig komen de kleinkinderen op bezoek. "Maar het is net of ze het met elkaar afspreken", vertelt Jeanne, "want Elke, Iris, Stan, Ruud, Lars, Fleur, Imke, Peet, Thijs, Job en Saar zijn meestal tegelijk hier. En dan is het even druk, maar wel gezellig", lacht ze. Op het moment heeft het paar genoeg tijd voor hobby's. Ze zijn actief als vrijwilliger in de ouderenzorg, allebei lid van de KVO, en verwoede fietsers. Gevraagd, wat je moet doen om het zo lang met elkaar vol te houden antwoorden ze allebei hetzelfde: "Zeg elkaar de waarheid, je hebt elkaar steeds nodig en zoals altijd blijft ook het getrouwde leven geven en nemen." Binnenkort volgt nog een groot feest waar alle bekenden worden uitgenodigd. "Maar", zegt Jeanne nog eens uitdrukkelijk: "Die dag in Den Bosch weer even samen met het eigen gezin, dat was toch zo geweldig, het feest kan al niet meer kapot."

DeMooiLaarbeekKrant wenst Willy en Jeanne nog veel gelukkige jaren samen.

12 / 28

14 / 28

Acht leerlingen cum laude geslaagd op het Commanderij College

Gemert/Laarbeek - Sander Meulepas (17) uit Boekel is cum laude geslaagd voor zijn havodiploma op het Commanderij College in Gemert. Hij heeft op zijn cijferlijst een tien voor scheikunde en daarnaast vier negens en drie keer een acht. Sander flikte dit kunstje echter twee jaar geleden ook op het vmbo in Gemert (theoretische leerweg). Daar haalde hij onder meer twee tienen voor natuur- en scheikunde en drie negens.

Sander is niet de enige met een cum laude resultaat, met hem zijn nog zeven anderen cum laude geslaagd op het Commanderij College. Sander is er zelf heel bescheiden onder. Al is hij vooral heel blij met het resultaat. Hoe heeft hij dit bijzondere resultaat voor elkaar gekregen? "Een goede planning heeft me heel goed geholpen. Dan ben je ook goed voorbereid en heb je minder last van spanning tijdens het examen."

Maar ook het leren ging hem redelijk gemakkelijk af. Interessante boeken leest hij hooguit twee keer om het te kunnen onthouden. "Voor natuurkunde, scheikunde en biologie had ik al veel voorkennis vanuit het vmbo en daardoor ging het op havo ook gemakkelijker. Maar wiskunde kostte in het begin wel veel energie, dat niveau lag ineens twee stappen hoger."

Je zou verwachten dat Sander een leerling is die graag met z'n neus in de boeken zit, maar het tegendeel is waar. "Ik heb nu al een bijbaan in een plantencentrum en wil later ook vooral buiten werken, daar heb ik altijd al een voorkeur voor gehad." Na de vakantie gaat Sander dan ook naar de hbo-opleiding Bos- en Natuurbeheer in Velp. Hij heeft zin om daar aan de slag te gaan. "De afgelopen jaren waren toch wat algemeen qua onderwijs, ik ben blij dat ik nu echt een richting heb gekozen waarin ik me verder kan verdiepen."

Ondertussen zijn alle resultaten van de eindexamens bekend. Deze week vinden de diplomauitreikingen plaats waar alle leerlingen in het zonnetje worden gezet. Het Commanderij College is trots op de behaalde resultaten, met in het bijzonder een aantal opvallende uitkomsten op onze verschillende locaties namelijk: Een slagingspercentage van 100 procent op gymnasium; Een slagingspercentage van 100 procent op vmbo kader in Gemert; Twintig leerlingen van het praktijkonderwijs zijn begeleid naar arbeid of een vervolgopleiding; Eén kaderleerling met wiskunde op hoger niveau (TG); Vier leerlingen cum laude geslaagd op vmbo Gemert; Eén vwo-leerling cum laude geslaagd; Twee havo-leerlingen cum laude geslaagd; Eén leerling op vwo met een 10 voor wiskunde B; Eén havo-leerling met een eindcijfer 10 voor scheikunde; Eén leerling cum laude geslaagd op vmbo Laarbeek.

Bent u benieuwd naar alle resultaten, kijk dan op www.commanderijcollege.nl.

Donderdag 5 juli
17.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Nederlands)

18.30 Mariahout Zusters van Barmhartigheid
Eucharistieviering
Na afloop van de viering wordt er door de zusters een kop koffie geschonken

Vrijdag 6 juli
14.30 Beek en Donk Michaëlkerk
Huwelijksviering Bas Hollanders en Jessica van den Hurk

17.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Nederlands)

Zaterdag 7 juli
09.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Nederlands)

18.30 Mariahout O.L. Vrouw van Lourdes
Eucharistieviering

Intenties in deze viering voor: Intenties van juni die opgeschreven staan in het intentieboek van de Lourdesgrot, Pastoor van Eijndhoven, Mario Manders (mged).

Zondag 8 juli
09.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Nederlands)

09.30 Aarle-Rixtel O.L.Vrouw Presentatie
Eucharistieviering m.m.v. Kerkkoor

Intenties in deze viering voor: Wim van Dommelen (verj), Riek Maas, Harry en Zus Klomp-Vlemmings (trouwdag), Vervolgde Christenen in Centraal-Aziatische Republieken, Tot welzijn van de parochie.

09.30 Lieshout Sint Servatiuskerk
Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor Leonardus

Intenties in deze viering voor: Jan van Dooren (jrgt), Antoon Merkelbach, Piet van de Ven, Dorus en Miet van Osch-Klomp en kleinzoon Theo.

11.00 Beek en Donk Michaëlkerk
Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor Leonardus

Intenties in deze viering voor: Rein van Dijk, Marinus Leenders en Miet Leenders-van Boxmeer en familieleden, Frits Tak, Hans Schaddelee, Corrie van Heijnsbergen-van Schijndel, Jan van Heijnsbergen Elisabeth van den Elsen en Hendrika Steegs, Mieke van Heijnsbergen-Renders, Marinus van Schijndel en Johanna van den Broek, Overleden kinderen Van Heijnsbergen.

Maandag 9 juli
17.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Duits)

Dinsdag 10 juli
17.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Nederlands)

Mariahout Zusters van Barmhartigheid
18.30 Eucharistieviering

Woensdag 11 juli
09.00 Beek en Donk Michaëlkerk
Eucharistieviering

17.30 Aarle-Rixtel Missieklooster
Eucharistieviering (Nederlands)

19.00 Aarle-Rixtel Mariakapel
Rozenkransgebed

Zonnebloem Beek en Donk bezoekt Kevelaer

Beek en Donk – Met de zegen van boven, in de vorm van een stralende zon, vertrok Zonnebloem Beek en Donk op donderdag 28 juni met 66 personen (per bus) naar Kevelaer. Bij aankomst stond Pastor Verbraeken hen al op te wachten. Onder het genot van een kopje koffie of thee kon iedereen een beetje bijkomen van de busrit, waarna nog een heerlijke lunch volgde.

Aldus aangesterkt konden ze Kevelaer, met z'n kerken, kapellen en winkels, gaan verkennen. Om 14.00 konden de mensen, die dat graag wilden, een dienst bezoeken die werd voorgegaan door de pastor. Tijdens de dienst werden Marialiederen gezongen, waaraan iedereen enthousiast meedeed.

Hierna kon men de resterende tijd op eigen wijze invullen waarna ze om 15.30 uur weer samen kwamen voor een afsluiting met koffie/thee en gebak. Via een mooie toeristische route ging het gezelschap tenslotte weer terug naar Beek en Donk waar ze rond 18.30 uur aankwamen. Iedereen kon terug kijken op een prachtige dag die de organisatie, mede dankzij de bijdrage van de Rabo clubactie, hebben kunnen organiseren. Waarvoor dank aan alle ondersteuners.

Alle medewerkers en bestuur van de Zonnebloem Beek en Donk wensen u een mooie zomer toe en zien u graag terug op een van hun volgende activiteiten.

Vakantiesluiting inloopspreekuren Mariahout

Mariahout - Van maandag 9 juli tot met vrijdag 17 augustus komen de inloopspreekuren van het Team Zorg en Welzijn op woensdagochtend te vervallen. Ook de inloopspreekuren van het Dorpsondersteuningsteam Mariahout op donderdagmiddag gaan in deze periode niet door.

Met al uw vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn, kunt u dan terecht bij het Klant Contactcentrum van de gemeente Laarbeek: tel. 0492-469700. Vanaf maandag 20 augustus kunt u met uw vragen weer terecht in de inloopspreekuren van zowel het Team Zorg en Welzijn als het Dorpsondersteuningsteam Mariahout.

Inloopspreekuren Team Zorg en Welzijn: woensdag van 10.00 tot 11.30 uur. Inloopspreekuren Dorpsondersteuningsteam: donderdag van 14.00 tot 15.30 uur.

BEL DE SPECIALIST
Uw trap gestoffeerd voor €295,00 euro incl. Tapijt. Ook voor uw andere vloeren tapijt vinyl pvc marmoleum laminaat. williesstoffering.nl. Braaksestraat10 Helmond Tel. 0492-535901

Meubelstoffering De Leest. Stoffering van banken en stoelen. Klassiek of modern. Kussens op maat gemaakt. Vernieuwen van binnen kussens. www.deleestmeubelstoffering.nl Tel. 06-33738183

Rolluiken, zonneschermen, garagedeuren, horren. Verkoop, montage, reparatie, renovatie. Bel of mail voor informatie 0413-476359 info@kluijtmanszonweringen.nl

AANGEBODEN
Gratis af te halen: Kledingkast wit, hang-leg met spiegeldeur. Tel. 06-13714736

Gratis af te halen: Preiplanten. Tel. 0499-422121.

GEZOCHT
Wie kan mij helpen aan het zilverkleurig Bavaria bakje wat gratis is uitgegeven bij Jan Linders. Tel. 0492-464850

Ben op zoek naar een fiets vriendin/maatje, ben weduwe van 71 jaar, fiets middel lange afstanden, met een e-bike Tel. 06-25241156

Mariengaarde Aarle -Rixtel is op zoek naar: Oude houten ladders, Chique kopjes en schoteltjes / bordjes, koffie/ thee potten en oude broodplanken, Heeft u dit misschien nog over, wij zijn er blij mee. Inleveren op Hurkersdreef 2 bij Wilma of Alexandra van ma t/m vrij van 08.00 – 16.00 uur

Tamme gele valkparkiet met maar 1 pootje. We willen Coco graag terug. Tel. 0499-423637 of 06-83614486

GEVONDEN
Beige damesjas met zilverkleurige knopen, merk Yessica, gevonden op de Smalleweg, Beek en Donk. Tel. 06-24609461

Bril, montuur is bruin met blauwe pootjes. Gevonden Bosscheweg Aarle-Rixtel t.h.v. Artex.

Fietscomputer (SIGMA) gevonden op Merellaan Beek en Donk. Af te halen bij MooiLaarbeek, Heuvelplein 3, Beek en Donk.

OVERIG
Met ingang van Woensdag 4 juli a.s. start de ZOMERSALE bij Kledingbank Laarbeek. Bij Tweedehandskledingwinkel Via Via, is heel de maand alles €1,00 per stuk. Geopend van 10.00 – 16.00 uur. Beekerheide 23c te Beek en Donk.

Gezellige vlooienmarkt zondag 8 juli op de Dorpsweide in De Mortel van 9 tot 15 uur.

Wegens verhuizing, garageverkoop vrijdag 6 juli 18.00-20.00 uur, van alles te koop voor binnen en buiten, o.a. 2x relax stoel, 1x elektrische 'sta op stoel'. Reigerlaan 5, Lieshout.

TE KOOP
Nieuwe Dessotapijttegels, In allerlei kleuren/soorten. Grote voorraad, scherpe, meeneemprijs. Vanaf € 2,00 per m2, Duinweg 17, Schijndel, Tel. 06-23034594. Dinsdag en zondag gesloten.

Jonge bruine legkippen volledig ingeënt 2017, tel 0499-471755 of 06-13894215

Fruitbomen, lei- en parkbomen in pot. Tevens potgrond, kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. Groencentrum van Heesch, Kerkdijk Zuid 7B, Sint-Oedenrode.

KASLEEGVERKOOP: korting tot 35%. Volop zomerbloeiers, perk en kuipplanten. Alle soorten groenten -en kruidenplanten. Groencentrum Van Heesch, Kerkdijk zuid 7B, Sint-Oedenrode

Mooie zwarte dames skeelers z.g.a.n. Maat 39.5 €15,00 Tel. 0492-465133

Konijnenkooi (binnen/buiten) €10,00 Tel. 06-22625648

VERLOREN
Rijbewijs verloren in Beek en Donk op 28 of 29 juni. Bij vondst contact opnemen met Tel. 06-51002956

Sleutelbos + autosleutel OPEL, sleutelhanger donkerblauw koord. Bij vondst contact opnemen met MooiLaarbeek Tel. 0492-832182 / info@mooilaarbeek.nl

St Caecilia eert 445 jaar lidmaatschap van jubilerende leden

Foto: Johan Maas

Foto: Johan Maas

Lieshout - Op een Latijns-Amerikaan bedje van Reed's 'Second Suite' begeleidde het harmonieorkest van St Caecilia het verhaal van haar jubilarissen. De vereniging zette haar jubilarissen op deze bijzondere manier in het zonnetje tijdens haar slotconcert van maandagavond twee juli. Het harmonieorkest speelde de muziek, waarop interviews met de feestvierders te horen waren. En er was te vieren, maar liefst 445 jaar aan lidmaatschap!

Zoveel St Caecilia ervaring is niet te vatten in een paar korte quotes, maar toch geven deze anekdotes wel een aardig beeld van het leven als Caeciliaan. Zo is er aan hoogtepunten geen gebrek: "Heel bijzonder was het 100-jarig bestaan. De grote tent bij de kiosk, een paar ossen die opgegeten moesten worden", het water loopt Jan Donkers (60 jaar lid) nu nog in de mond. "De eerste uitwisseling met Dotternhausen, dàt was een hoogtepunt", ook Geert Heesakkers (40 jaar lid) weet het nog goed: "We werden zo gastvrij ontvangen met eten en drinken. Daarna werden we geacht nog een goed concert te geven, en dat lukte ook nog!"

"Vijf dirigenten en tig concoursen heb ik versleten", de club is flink veranderd in die 60 jaar lidmaatschap van Jan. Gerard van den Akker, 50 jaar lid bevestigt dat: "We hadden een snare en een paar stokken toen ik begon, nu rijden we met een hele vrachtwagen vol slagwerk". Al is Wilke de Beer 'slechts' 25 jaar lid, ook zij kreeg nog les met ietwat ouderwetse methoden: "We oefenden onze stukken, maar ook de buikademhaling. Ik moest met boeken op mijn hoofd door de kamer lopen". Of ze dat ook gedaan heeft is niet in de geschiedenisboeken terug te vinden.

Overigens kan niet alles een hoogtepunt zijn, op de vraag welk muziekstuk ritueel en per direct verbrand mag worden zijn de heren met het robijnen jubileum (Geert Heesakkers, Maarten Heesakkers en Theo Peren) unaniem: Rikudim, of 'liefkozend 'Ruk-a-duk' genoemd'. "Het orkest was op het moment dat Eric Swiggers als dirigent aangesteld werd niet zo goed in onregelmatige maatsoorten, dit stuk hing daar van aan elkaar," vertelt Theo. Rikudim viel duidelijk niet zo goed.

Waarom mensen ooit kozen voor het instrument dat ze spelen kent soms een bijzondere geschiedenis. Zo is de familie Heesakkers een bijzonder muzikale. Maarten en Geert hadden de keuze uit 'twee instrumenten die in de berging lagen'. Maarten: "Ik heb samen met Geert hard gevochten wie welk instrument kreeg. Geert: "Ik kon net iets minder hard lopen dan Maarten. Maarten had de euphonium te pakken, er bleef één instrument over en dat was de hoorn." Overigens is Geert later overgestapt op trompet.

Voor Jan en de vereniging heeft het zestig jarig lidmaatschap ook een donkere rand. Ad Donkers, tweelingbroer van Jan en ook zestig jaar lid, overleed in april, kort nadat hij de versierselen voor zijn jubileum opgespeld heeft gekregen. Al is Ad er niet meer bij, ook zijn zestigjarig lidmaatschap wordt gevierd. Het laatste deel van de Second Suite was maandagavond niet 'bedekt' met harmonieverhalen van de jubilarissen, maar werd opgedragen aan Ad.

De lijst van jubilarissen is lang en daarom zetten ze daarom met trots op een rijtje: Musicerende leden, 60 jaar lid: Ad Donkers en Jan Donkers. 50 jaar lid: Gerard van den Akker. 40 jaar lid: Geert Heesakkers, Maarten Heesakkers en Theo Peren. 25 jaar lid: Wilke de Beer. Deze ondersteunende leden vieren dit jaar hun jubileum: Dhr Schepers en dhr Huygens, 40 jaar lid. Mvr Vereijken en dhr van den Akker zijn 25 jaar lid.

KBO Beek en Donk bezoekt de tweede kamer

Beek en Donk - 50 leden van KBO Beek en Donk, het maximale aantal, hebben donderdag 14 juni gebruik gemaakt van de excursie naar het tweede kamergebouw in Den Haag. Dit was een vervolg op het bezoek aan het provinciehuis van afgelopen maart, waarbij dit bezoek als extra werd geregeld.

Om precies half 11 vertrok de bus vanaf het ontmoetingscentrum richting Den Haag met onderweg nog een korte koffiestop en de mogelijkheid om de lunch te nuttigen. Rond de klok van 12.30 uur arriveerden ze bij het gebouw van de tweede kamer. Voordat er toegang werd verleend om het 2e Kamergebouw binnen te mogen, werd eerst iedereen onderworpen aan een veiligheidscheck zoals op een vliegveld gebeurt, dus door detectiepoortjes, geen nagelvijltjes, zakmessen of andere scherpe metalen voorwerpen.

De bezoekers uit Beek en Donk werden evenals in Den Bosch ontvangen door Ernst van Welij, communicatiemedewerker van het CDA. Onder het genot van een kop koffie werden ze geïnformeerd door 2e kamerlid René Peters uit Oss over zijn werkzaamheden. Hij is namens de fractie van het CDA woordvoerder op het gebied van SZW, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Hierna werden ze voor de rest van hun bezoek rondgeleid door Ernst van Welij. Hij vertelde op duidelijke en humoristische wijze vele bijzonderheden over dit markante gebouw. Verder was interessant de anekdote over de gang van zaken bij de kaping in de Punt door Zuid-Molukkers en de bezetting van een lagere school in Bovensmilde in mei 1977. In de bibliotheek van het gebouw, de handelingenkamer, zaten Dries van Agt en Joop den Uil met enkele medewerkers bijna 3 weken onafgebroken afgezonderd de ontwikkelingen te volgen en maatregelen te bedenken om hier een einde aan te maken. Men was het in eerste instantie niet eens over hoe de zaak aangepakt moest worden en naar later bleek leidde dit tot een vete tussen van Agt en den Uijl. Daarna mochten zij op de publieke tribune van de tweede kamer plaatsnemen en konden zij het gesprek volgen tussen woordvoerders van verschillende partijen en Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, over de problemen tussen Air France en de KLM.

Rond half 5 stond de bus voor het gebouw om weer naar ieders tevredenheid weer huiswaarts te keren naar Beek en Donk. Een goede organisatie en interessante excursie. Bedankt iedereen die hieraan meegewerkt heeft.

Heeft u interesse om ook KBO lid te worden, neem dan even contact op met ons secretariaat, tel 0492-463860 of mail naar secr.kbobd@gmail.com.

Gemengd Koor De Klokkengieters Aarle-Rixtel huldigt jubilarissen

Vlnr. Jaan van Stiphout, Gerrie van Bommel, Ton van Griensven, Tiny van Zutphen en Riek Bekx

Aarle-Rixtel – De jaarlijkse feestdag van Gemengd Koor De Klokkengieters Aarle-Rixtel was op zondag 1 juli. Dit jaar bracht het koor met veel van haar leden een bezoek aan het Boerenbondsmuseum in Gemert. Een mooie locatie om een middag door te brengen.

Deze dag werden ook de jubilarissen van het koor gehuldigd. De voorzitter van het koor, Marie-Louise Stevens, sprak de jubilarissen toe en feliciteerden hen met hun jubileum.

De jubilarissen dit jaar waren Ton van Griensven, 40 jaar lid, Jaan van Stiphout 25 jaar lid, Riek Bekx, Gerrie van Bommel en Tiny van Zutphen 12,5 jaar lid. Zij kregen allemaal een mooi aandenken aan hun jubileum.

Bij Gemengd Koor De Klokkengieters Aarle-Rixtel is nog steeds plaats voor nieuwe leden. U bent van harte welkom om eens te komen kijken en luisteren op hun repetitieavond op maandagavond vanaf 20.00 uur in Conferentiecentrum De Couwenbergh in Aarle-Rixtel.

Op dit moment hebben zij zomervakantie. Het koor begint weer op maandag 20 augustus 2018. U bent van harte welkom. Voor inlichtingen kunt u terecht bij de secretaris van het koor: Sabina Gijsbers-van Zantvliet, telefoon 0492 382170.

Meezingmiddag Mariahoutse Liederentafel

Mariahout/Aarle-Rixtel – De Mariahoutse Liederentafel is van plan om op woensdag 11 juli een gezellige meezingmiddag te houden.

Dit in samenwerking met en in café zaal Van Dijk, Dorpsstraat 18 in Aarle-Rixtel. Er worden gezellige Nederlandstalige oude en nieuwe liedjes gezongen. Iedereen is welkom om te luisteren of mee te zingen. De toegang is gratis.

"We kijken altijd heel erg uit naar WiSH"

Foto: Johan Maas

Tekst: Meike Daniëls, Nina Sneijers, Alexander Brutsaert en Stijn Geene
Foto's: Johan Maas

Bij het Grand Theater komen we Nova, Jasmijn, Luna en Zoé uit Mariahout tegen. Zij zijn aan het luisteren naar Kraantje Pappie, dat vinden ze een leuke artiest, maar ze kijken uit naar Lil' Kleine. Ze zijn van plan om wanneer hij optreedt helemaal los te gaan. De sfeer op WiSH is heel gezellig, dat is een van de redenen waarom de meiden al een aantal jaren terugkeren naar het festival. "We kijken altijd heel erg uit naar WiSH. Er komen veel leuke artiesten en we zijn met allemaal vriendinnen. We gaan morgen op kamp met groep acht dus dan zullen we wel moe zijn."

Joris, Maud en Pim zitten op een van de schaduwplekken op WiSH. Schaduwplekken zijn ook wel hard nodig, want de zon brandt er hard op los. Joris, Maud en Pim zijn met elkaar aan het kletsen en aan het genieten van de geweldige sfeer op het festival. "Ik ben 13 jaar, maar ik kom al 12 jaar op het festival. Sinds dat ik één jaar ben dus. En elk jaar geniet ik nog meer van het leukste feest van het jaar. Ik vind het dit jaar superleuk dat Lil' Kleine komt. Dat vind ik een superleuke artiest", vertelt Joris enthousiast.

Foto: Johan Maas
Foto: Johan Maas
Foto: Johan Maas
Foto: Johan Maas
Foto: Johan Maas
Foto: Johan Maas
Foto: Johan Maas

Jasper (15) is dit jaar voor de tweede keer op WiSH. Voor zijn vriend Tim (14) is het de eerste keer. Ze zijn met een vriendengroep. Die vrienden zijn ergens anders en liggen niet, net zoals Tim en Jasper te relaxen in de hangmat. Straks gaan de jongens naar Frequencerz. Dat is een optreden dat ze beide graag willen zien. Dit optreden is niet op het hoofdpodium. Dat het hoofdpodium in een tent is, vindt Jasper jammer, maar het maakt zijn WiSH niet minder leuk. "Er is veel variatie in muziek en er zijn veel mensen van onze leeftijd. Dat maakt WiSH leuk", vinden de vrienden.

Floris (14), Thijs (14), Fleur (13) en Elias (13) zitten in de eettent tijdens Kraantje Pappie. Fleur komt uit Beek en Donk en de rest van de groep komt uit Gemert. Voor Fleur is het de vierde of vijfde keer op WiSH, Thijs, Floris en Elias is het de tweede keer. Ze willen verschillende acts zien. Floris wil graag naar Kraantje Pappie vertelt hij. De vriendengroep begint te lachen als blijkt dat deze artiest al bezig is. De tieners willen Jebroer en Lil' Kleine ook graag zien optreden. Elias verheugt zich op het vuurwerk. Hij vindt de artiesten die op WiSH komen erg leuk. De rest van de groep is het daarmee eens. "Ze hebben ook goeie kebab", zegt Thijs waarna hij de laatste hap van zijn eten neemt.

Sara (14) en Sophie (14) zijn samen op WiSH Outdoor. "We komen hier vooral voor de gezelligheid, het is altijd een groot feest." Ze vinden het ook heel leuk dat er hele gave artiesten komen. "We hebben het meeste zin in Lil' Kleine. We hopen dat hij zijn nummer 'Alleen' gaat doen, die vinden we heel gaaf," vertellen de twee meiden in koor. "Natuurlijk gaan we dan ook meezingen en meedansen op zo'n te gekke plaat. Het wordt een super dag." Ze gaan met z'n tweeën er nog een groot feest van maken op WiSH Outdoor. Tot laat in de nacht gaan ze door. Gelukkig staat de vakantie bijna voor de deur, dus feesten tot laat in de nacht is geen probleem.

Jan (18), Bart (19) en Kevin (19) zijn op WiSH outdoor te vinden. Het was voor hun een festival in de buurt en de keuze om naar WiSH outdoor te gaan was dus snel gemaakt. Als groep kijken ze erg uit naar 'Radical Redemption'. "Ze hebben goede muziek waar we helemaal op los kunnen gaan". Ze komen nog het meest voor de sfeer en om te genieten van een hapje en een drankje. WiSH Outdoor is daarom ook echt een relaxed festival. Het ziet er ook deze keer uit dat het een geslaagde editie wordt, een festival om nooit meer te vergeten.

Bij de hangmatten staan Bo (17), Mijntje (17), Liz (18), Anoek (15) en Mara (15). De meiden komen uit Zeeland en Brabant en hebben enorm zin in WiSH. Het plan van deze meiden is vooral om te feesten. Bo vertelt dat ze voor de tweede op WiSH is, ze heeft al ervaring met het festival. De groep komt vooral voor één man: Lil' Kleine. Tijdens zijn optreden gaan de meiden lekker zingen, dansen en drinken. Gelukkig zijn de dames voorbereid op het warme weer. Ze willen bruin worden, maar vooral niet verbranden. Daarom hebben ze zonnebrand meegenomen. Tenslotte wensen zij alle feestgangers op WiSH een fijne dag.

Vlak bij het Cirque Du Rave staat Ralf (14) klaar om ondervraagd te worden. Het is pas zijn tweede keer op WiSH, maar hij geniet er steeds meer van. De reden om naar dit festival te komen is makkelijk voor Ralf. Gezelligheid is de voornaamste. Hij is daarom ook niet alleen, maar met een groep vrienden. Zijn favoriete onderdeel is Hardstyle. Voor hem betekent dat gewoon lekker losgaan, stampen om de beat van de muziek en genieten. Zijn planning voor de dag is gevuld met onder andere: Hardstyle horen, dansen op Eclectricity XXL, veel lol maken en een keer in zijn favoriete attractie gaan, namelijk het reuzenrad. Als het aan Ralf ligt blijf hij tot de spectaculaire eindshow. Hij blijft tot de late uurtjes want hij hoeft de volgende dag niet naar school.

VVV te gast bij Open Coffee

Aarle-Rixtel - Open Coffees zijn wereldwijd een begrip in de zakenwereld. Het zijn gratis netwerkbijeenkomsten voor ondernemers en mensen die belangen hebben bij en in het bedrijfsleven.

Is toerisme belangrijk voor een machinebouwer? Een goede toeristische reputatie van de regio is niet alleen van belang voor onderneemsters v/m in de detailhandel en horeca. Als de doorsnee consument de regio de moeite waard vindt, dan zingt dat rond. Oók bij de prospects van softwareontwikkelaars of bij de afnemers van een textielfabriek. Als zij het hier aangenaam vinden, denken ze ook zakelijk eerder aan de bedrijven in de regio.

Bert Mickers van VVV De Peel Gemert-Bakel vertelt op 10 juli wat er wordt gedaan om mensen een goede indruk te geven van de omgeving. Zowel aan binnenlandse als aan buitenlandse toeristen. Ze staan er dan ook bij stil hoe niet-toerisme-gerichte bedrijven daar profijt van kunnen hebben.

Erbij zijn op 10 juli? Ze ontmoeten elkaar tussen 9.00 en 11.30 uur in de Brabantse Kluis te Aarle-Rixtel. Je kunt je vrijblijvend en gratis aanmelden via de agendapagina van www.opencoffeegbl.nl. Dan ben je al direct aan het netwerken terwijl je in de zon zit, aan een koel drankje. Na het verhaal van Bert Mickers is er nog alle tijd voor koffie, thee en irl netwerken. Open Coffee bijeenkomsten zijn gratis. Iedereen betaalt zijn eigen consumpties.

Zomerstop Beweegtuin Lieshout

Lieshout - Bewegen is voor iedereen belangrijk, dus ook voor de ouderen. En als het even kan in de gezonde buitenlucht. Een beweegtuin bestaat uit afwisselende beweegtoestellen en een beweegvriendelijke inrichting van de buitenruimte rondom een zorgcentrum Franciscushof in Lieshout.

Elke dinsdag en vrijdag bewegen ze van 10.00 tot 11.00 uur. Hier kan je gratis een uurtje komen bewegen, onder begeleiding van Jaccy van den Enden, Sportcoach van Laarbeek en op de achtergrond Fysiotherapeut Paul Faesen, van 'Zorgboog in Balans', staat open voor vragen medische hulp. Op een laagdrempelige manier houd je, je lichaam fit en krijg je tips en tops op eigen niveau van bewegen. Ook worden voor de deelnemers van de beweegtuin, om een aantal weken, een andere activiteit georganiseerd. Vrijdag 22 juni hadden ze met de bewegers van dinsdag en vrijdag een ochtend 'Kubben' gespeeld (een gezelschapsspel) en daarna hadden ze een High Tea. Het idee was, dat iedereen enkele hapjes zou maken en na het spel daarvan konden genieten met zijn allen. Het was een zeer geslaagde afsluitingsactiviteit voor de zomervakantie.

Op dinsdag 14 en vrijdag 17 augustus gaan ze weer van start. Iedereen is van harte welkom op dinsdag en/of vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur. Kom kijken en doe gezellig mee. Voor vragen kunt u terecht bij jvdenden@vierbinden.nl.

Concertmiddag in de Muziektuin

Beek en Donk - De Stichting MuziektuinPodium verzorgt zondag 8 juli weer een concertmiddag met veel afwisseling in de Muziektuin van Beek en Donk.

Het concert wordt om 13.00 uur geopend door de Senioren Harmonie Helmond, een bijzonder harmonieorkest met een heel uitgebreid repertoire van zowel klassieke als populaire muziek. Om 14.00 uur volgt een optreden van Muzikale uit Aarle-Rixtel, een orkest dat zowel licht klassieke muziek speelt als marsen en polka's, bekende melodieën uit musicals en swingende muziek met dixieland en bigband uitstraling. Om 15.00 uur vervolgt BSA (Basgitaar, Slagwerk, Accordeons) het programma met gezellige dansbare muziek, zoals polka, tango, foxtrot en evergreens. Om 16.00 uur start als afsluiting van het programma een optreden van de americana/pop band Manna Lee uit Uden. Op het kruispunt van folk, pop en americana bestaan voor Manna Lee geen stoplichten. Met nummers van onder meer Little Feet, Bob Dylan, Cindy Lauper, Norah Jones en ook wat eigen werk, leidt deze band het muzikale verkeer op hun eigen wijze in alle richtingen. Gitaar, bas, percussie en veel harmonieuze zang; verrassend en toch herkenbaar.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit seizoen, kunt u terecht op www.muziektuinpodium.nl.

Fietstocht Vrouwenbeweging Beek en Donk

Beek en Donk – In de nieuwsbrief van de Vrouwenbeweging staat vermeld dat er op 11 juli een fietstocht is. Dit moet echter 10 juli zijn.

De Vrouwenbeweging verwacht hun fietsers op dinsdag 10 juli om 9.00 uur bij het Ontmoetingscentrum. De deelnemers gaan op excursie naar de Strobolse hoeve in Nijnsel. Na de excursie gaan ze ergens picknicken waarna er nog in de omgeving gefietst wordt. Omstreeks 15.30 uur zijn ze weer in Beek en Donk. De organisatie wenst de deelnemers een fijne fietsdag en meldt nog dat iedereen zijn lunchpakketje niet moet vergeten.

Wooncomplex de Regt zoekt vrijwilligers

Beek en Donk - Wooncomplex de Regt is constant op zoek naar vrijwilligers die zich belangeloos in willen zetten voor de bewoners die het nodig hebben.

Zou u vrijwilliger willen worden? Neem dan contact op met dhr. Barents via telefoonnummer 06-20743713 of via mail ron.barents@zorgboog.nl. Gewoon even binnenlopen mag natuurlijk ook. Ze zijn op dit moment op zoek naar wandelvrijwilligers voor de dinsdagochtend en vrijwilligers die in de tuin willen helpen. Interesse in ander vrijwilligerswerk mag u ook zeker kenbaar maken. Dank hiervoor.

Seizoensafsluiting bij Badminton Club Lieshout

Bianca Heuvelmans (r) begeleid voor de laatste keer de jeugdgroep van Badminton Club Lieshout

Lieshout – Ook bij Badminton Club Lieshout loopt het seizoen ten einde. Met nog één speelavond te gaan heeft de vereniging met een aantal leuke en gezellige nevenactiviteiten alvast afscheid genomen van het seizoen 2017-2018. Gelijktijdig moest het ook afscheid nemen van een van de vrijwilligers uit de jeugdbegeleidingsgroep.

Seizoensafsluiting
Ter gelegenheid van het 'einde van het seizoen' hebben de jeugd én de senioren van Badminton Club Lieshout nog een gezellig uitje gehad. De jeugd is (samen met de jeugdbegeleiding) naar Outdoor Laarbeek geweest. Een gezellig en uitdagend klimpark, waar de jeugd zich prima kan uitleven. De jeugd heeft hier een intensieve en gezellige middag van gemaakt. Gelijktijdig hebben de senioren een mooie fietstocht gereden in de omgeving van Laarbeek. Vanwege het prachtige weer was zowel de fietstocht als het bezoek aan Outdoor Laarbeek een heerlijke buitenactiviteit. De senioren zijn ná de fietstocht nog samengekomen (in Aarle-Rixtel) om te genieten van een goed verzorgde barbecue. Ook hier werkte het weer volop mee, waardoor de barbecue, inclusief gezellige avond, zeer geslaagd was.

Met deze laatste nevenactiviteiten van het seizoen 2017-2018 sluit de badmintonvereniging het seizoen af. Met nog één laatste speelavond voor de boeg wordt al volop vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen.

Vertrek jeugdvrijwilliger
Bianca Heuvelmans heeft afscheid genomen van de jeugd van Badminton Club Lieshout. Bijna vier jaar heeft Bianca de jeugd, als vrijwilliger, begeleid en samen met hen de jeugdgroep weer opgebouwd. Kort voor Bianca begon was de jeugdgroep immers erg klein geworden. In de afgelopen paar jaar is de jeugdgroep, gelukkig, weer behoorlijk gegroeid en ook (weer) gesplitst in twee groepen: een groep aspiranten (7-12 jaar) en een groep junioren (12-18 jaar). Bianca was in haar vrijwilligersperiode één van de vrijwilligers die wekelijks de sportende jeugd bij stond. Op haar kon de vereniging altijd terugvallen: zij was er immers 'altijd'. Mede om die reden is Bianca in januari 2016 benoemd tot 'Vrijwilliger van het Jaar'.

Bij haar afscheid heeft zij mooie woorden ontvangen in een speech van voorzitter Stan van Vijfeijken, ten overstaan van 'haar jeugdleden'. Ook was er een dank-geschenk namens het bestuur en mocht Bianca iets lekkers in ontvangst nemen namens alle jeugdleden, die haar met lede ogen zagen vertrekken. Bij haar afscheid als vrijwilliger heeft Bianca de deur tóch nog op een kier laten staan: de vereniging mag immers altijd op haar terugvallen indien zij een keer met te weinig begeleiding omhoog zit.

Succesvol Nederlands kampioenschap voor RC De Oude Molen

Beek en Donk/Zaandam - Het Nederlands kampioenschap figuren en vrijrijden vond plaats op zaterdag 30 juni plaats in Zaandam. Dit was de laatste wedstrijd voor de zomervakantie. 10 rijdsters van RC de Oude Molen hebben hieraan meegedaan. Zij hebben vijf podiumplekken weten te behalen.

De dag begon met het figuurrijden. Cloë de Ridder reed in de klasse aspiranten nette figuren en belandde hiermee net naast het podium op de 4e plaats. Bij de klasse jeugd reden Michelle de Koning en Chloë Donkers. Michelle heeft erg nette figuren gereden en heeft hiermee de 2e plaats gehaald. Chloë liet een paar goede figuren zien en een paar die niet helemaal gingen zoals gewenst. Chloë is 3e geworden.

Bij het vrijrijden reed Dieneke van Dommelen bij de supermini's een super nette kür en heeft daarmee de 3e plaats gehaald. Een hele verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden. Bij de mini's reden Gwenn Gilsing, Saar Willems en Laura Jacobs. Gwenn en Saar hebben een nette kür laten zien. Bij Laura ging het helaas iets minder deze keer. Gwenn is 5e geworden, Saar 6e en Laura 7e. Bij de espoirs reden Naïla Raaijmakers en Anouk Verbugt. Zij hebben beide mooie dingen laten zien in hun kür, maar zijn helaas een aantal keer gevallen. Zij mogen ook zeker tevreden zijn over wat ze hebben laten zien. Naïla is 7e geworden en Anouk 8e. Bij de jeugd reden Michelle de Koning en Chloë Donkers. Zij moeten een korte en een lange kür rijden. De korte kür ging bij beide erg netjes. Bij de lange kür ging het bij Michelle ook erg goed, bij Chloë ging het helaas net iets minder. Michelle is 3e geworden en Chloë 5e. Marloes Kluijtmans reed bij de senioren een korte en een lange kür. Bij de korte kür was ze helaas een keer gevallen waardoor ze wat punten in moest leveren. De lange kür ging erg goed en Marloes was hier zelf ook erg tevreden over. Ze is op een nette 3e plaats geëindigd.

Dit was de laatste wedstrijd voor de zomervakantie. Alle rijdsters kunnen nu gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Colet Claessens Nederlands Kampioen Kunstrolschaatsen

Een 1e plaats voor Colet Claessens

Laarbeek – Kunstrolschaatsster Colet Claessens uit Lieshout is afgelopen weekend Nederlands Kampioen Kunstrolschaatsen in de discipline Figuren geworden!

Op zaterdag 30 juni vond in Zaandam de Nederlandse Kampioenschappen figuren en vrijrijden plaats, waarbij Colet in de klasse Senioren van Figuren deelnam. Dit is de hoogste klasse binnen het kunstrolschaatsen. Deze klasse bestond uit 6 deelnemers uit heel Nederland.

Door de wereldbond zijn dit jaar de figuren aangepast en een level moeilijker gemaakt. Deze aanpassingen zijn afgelopen weekend voor de eerste keer op de Nederlandse Kampioenschappen gereden. Ondanks de studie van Colet in Nijmegen, kwam ze afgelopen jaar trouw meerdere keren per week trainen met Jeanne Janssens. Deze vele trainingsuren om de nieuwe technieken onder de knie te krijgen hebben hun vruchten afgeworpen en Colet mag dan ook met recht heel trots zijn dat ze Nederlands Kampioen is geworden! Door alle juryleden kreeg ze een overtuigende beoordeling. Colet en Jeanne kunnen zeer tevreden terugkijken op deze wedstrijd.

Boksen voor mensen met een beperking

Beek en Donk – De laatste drie weken was er gym- en boksles voor een tiental gemotiveerde sporters met een beperking. Zij gingen een uurtje helemaal los op de bokszak.

Dit is goed voor de conditie en voor herhaling vatbaar. Boksschool Laarbeek wenst de deelnemers een fijne vakantie en ziet ze graag het volgende seizoen terug.

De trainingspakken zijn gesponsord door Schildersbedrijf Stephan van Schijndel.

Inschrijving geopend
Laarbeekse Golfkampioenschappen 2018

Foto: Joost Duppen

Laarbeek – Het lijkt allemaal nog ver weg, maar achter de schermen wordt al flinke gewerkt aan de organisatie van de 15de Laarbeekse Golfkampioenschappen. Inmiddels is de datum en locatie bekend; vrijdag 31 augustus op Golfbaan de de Gulbergen in Mierlo.

Het bestuur bestaat uit dezelfde personen die ook verantwoordelijk waren voor de organisatie van de Laarbeekse Golfkampioenschappen 2017; Eric van de Vrande, Peggy Blankwater, Jos Vogels, Patrick Beekmans en Karel van Deurzen. Om nog beter aan te sluiten bij de wensen van de deelnemers hebben ze zoals in de aanloop van de Laarbeekse Golfkampioenschappen 2017 een raadpleging uitgezet bij alle oud-deelnemers van de Laarbeekse Golfkampioenschappen, welke bij het bestuur bekend zijn.

Op basis van de verkregen informatie zoals ondermeer spelvorm individueel en Texas Scramble (2 X 2), taxivervoer, catering binnen en buiten de baan, maximale afstand naar de golflocatie heeft de organisatie invulling kunnen geven aan wederom een prachtig golfevenement.

Naar aanleiding van de eerste nieuwsbrief hebben de eerste deelnemers zich al aangemeld. Inschrijven kan op www.laarbeeksegolfkampioenschappen.nl. Hier kunt u ook alle informatie met betrekking tot de Laarbeekse Golfkampioenschappen 2018 terugvinden inclusief de rapportage van de onlangs gehouden raadpleging. Om teleurstellingen te voorkomen: schrijf u zo snel mogelijk in. 120 deelnemers is het maximale aantal. Alvast veel golfplezier de komende zomer en tot 31 augustus.

Afsluiting bridgeseizoen De Poort van Binderen

Lieshout - Bridgeclub De Poort van Binderen vierde op 26 en 27 juni in Lieshout de afsluiting van het winterseizoen 2017-2018. Na de laatste wedstrijden van het seizoen was er traditiegetrouw tijd voor een hapje en een drankje. Niet in de bridgezaal van het Bavaria Brouwerijcafé, maar in de gezellige restaurantruimte.

Daar werd ook de ranglijst van het hele jaar bekendgemaakt. Als verrassing was er voor alle aanwezigen een kruidenplantje 'voor een kruidige bridgezomer'. In juli en augustus volgt nu de zomercompetitie en in september start het winterseizoen 2018-2019.

Omdat er in de zomer meestal minder bridgers aanwezig zijn, is dit het ideale moment voor een kennismaking met de club. Iedereen kan drie keer gratis meespelen om te zien hoe het bridgen bij De Poort van Binderen bevalt. Er wordt gespeeld in het Bavaria Brouwerijcafé op dinsdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en op woensdagavond van 19.30 tot 23.00 uur. Inlichtingen en aanmeldingen telefonisch: 06-16390349 (dinsdagmiddag) of 06-33922943 (woensdagavond)

Kunt u nog niet (goed) bridgen? De Poort van Binderen verzorgt gratis bridgelessen voor beginners en gevorderden. Voorwaarde is alleen dat men lid wordt van de club. Inlichtingen: 06-33922943 of via www.poortvanbinderen.nl.

Tim Gielens werd judoka van het jaar

Tim Gielens judoka van het jaar

Mariahout - Judoclub Mariahout heeft op 2 juli de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Dit zijn onderlinge wedstrijdjes door de judoka's van de club. De judoka's deden erg hun best om een mooi plaatsje op het podium te veroveren.

Er werd goed gestreden en ook door de judoka's die voor het eerst aan een wedstrijd meededen werd gescoord. Iedereen mocht na afloop een mooi prijsje uitgereikt door Rik Ivens en een lekker zakje chips in ontvangst nemen. De uitslagen waren als volgt:

Poule 1: 1e Tijs van Zeeland, 2e Isa Heesakkers, 3e Niels Rooijmans, 4e Roan Linders. Poule 2: 1e Lise van Velthooven, 2e Bent van de Boom, 3e Lenn van de Heuvel, 4e Anco Smits. Poule 3: 1e Ilko Swinkels, 2e Krijn van Lieshout, 3e Peter van Lierop, 4e Robin van Kessel, 5e Tim Gielens, 6e Daan van Boekel.

Ter afsluiting werd ook de judoka van het jaar bekend gemaakt. De judoka's krijgen gedurende het jaar punten voor verschillende onderdelen, denk aan resultaten behaald bij deelname aan wedstrijden, examen en het deelnemen aan activiteiten die judoclub Mariahout organiseert. Judoka van het jaar 2018 is Tim Gielens met een totaal van 158,5 punten. Hij mocht daarvoor een eerste prijs in ontvangst nemen. De tweede prijs was voor Krijn van Lieshout met een puntentotaal van 141 punten. Sander Leenders behaalde met 129,5 punten de derde prijs. De prijswinnaars mochten een mooie grote beker in ontvangst nemen. Sander kon er helaas niet bij zijn maar daarvoor was zijn zus aanwezig om als stand-in zijn prijs in ontvangst te nemen.

Judoclub Mariahout wil iedereen bedanken voor het helpen achter de tafel en het afsluitend schoonmaken van de matten. Op naar een fijne en sportieve vakantie in voorbereiding op een mooi nieuw judojaar!

Viering van 40-jarig bestaan
Japanse dag bij Judoclub Mariahout

Mariahout - Judoclub Mariahout heeft op 1 juli haar 40-jarig jubileum gevierd tijdens de Japanse Dag. 's Middags hebben de judoka's het feestje geopend met het versieren van wafels, die daarna natuurlijk lekker opgesmuld mochten worden.

Vervolgens was er een spellencircuit met diverse spelletjes zoals Beerpong (nou ja, natuurlijk wel met water), de mm-game (mm's overbrengen met rietjes), het bekertjesspel, appels stapelen, panty bowling met frisdrankflessen, het watjesspel (niet voor watjes, maar het overbrengen van watjes met je neus met gebruik van wat vaseline) met als uitsmijter de luchtkussen rodelbaan. Hierop moest via het touwnet naar boven geklommen worden. Nadat de helling was bedwongen kon met behulp van luchtkussen banden- of gewoon zittend/rug liggend de afdaling worden ingezet. Glijdend vanaf de zeephelling eindigde het spektakel in een grote bak deels gevuld met water.
Deze waterattractie opende daarmee het water gevulde middagprogramma met meermaals een compleet nat pak voor onder andere uw reporter. Waterpistolen werden namelijk gevuld, evenals waterflessen en aanwezige bakjes om een verkoelend watergevecht los te laten barsten. De judoka's namen elkaar op de korrel, maar ook enkele begeleiders kwamen in de vuurlinie terecht. Sommige begeleiders werden daarbij fel onder vuur genomen, zodat ook zij (een beetje?!) mee konden afkoelen. Na afloop van dit waterballet werden er nog wat (bal) spelletjes gespeeld, terwijl de judoka's tezamen met de begeleiders, de huidige en oude bestuursleden en trainingsstaf tussendoor van een heerlijke barbecue genoten ter afsluiting van dit jubileumjaar.

Spetterende seizoensafsluiting bij Zwemvereniging Beek en Donk

Beek en Donk - Zwemvereniging Beek en Donk heeft donderdag het zwemseizoen afgesloten met een uur vol speelplezier. Alle leden mochten hun ouder, broer, zus, vriendje of vriendinnetje meenemen om op een gezellige manier het zwemseizoen af te sluiten.

De leden zonder zwemdiploma hebben zich een uur lang vermaakt in het ondiepe water waar allerlei zwemkunsten werden gedemonstreerd en waar heerlijk werd gespeeld. De leden met een zwemdiploma mochten ook in het diepe zwemmen en zij hebben lekker met een mat en strandballen gespeeld, voorwerpen van de bodem opgedoken of spetterende bommetjes gemaakt waarbij de trainers op de kant niet altijd droog bleven.

Iedereen heeft zich heerlijk vermaakt! Met de volwassen leden hebben heeft de vereniging het seizoen met een drankje en een hapje afgesloten op het terras bij Café Thuis. De zwemvereniging bedankt Café Thuis voor de sponsoring van de drankjes en heerlijke bittergarnituur.

Tot slot wil de zwemvereniging laten weten dat hun trainers Bas, Inge en Jeroen opnieuw geslaagd zijn voor hun herhalingsexamen ZRZ (Zwemmend Redden voor Zwembaden). Daarnaast hebben de trainers, Annelies, Elsina en Joyce een cursus gebarentaal met succes afgerond vanuit Uniek Sporten de Peel. Zij zijn trots op deze resultaten en op de inspanning van hun vrijwilligers om de kennis en vaardigheden binnen de vereniging hoog te houden. Zwemvereniging Beek en Donk wenst alle leden een fijne zomervakantie, met hopelijk genoeg waterpret. Bent u nieuwsgierig geworden, maar bent u nog geen lid neem dan eens een kijkje op hun website www.zwemverenigingbeekendonk.nl, of kom vanaf donderdag 23 augustus vrijblijvend een kijkje nemen tijdens een van hun zwemuren of geniet van 2 gratis proeflessen!

Geslaagde clubkampioenschappen Budoclub Beek en Donk

Beek en Donk – In de sporthal aan de Otterweg in Beek en Donk vond op vrijdag 29 juni de jaarlijks terugkerende clubkampioenschappen plaats van Budoclub Beek en Donk.

Ondanks het warme weer was de sporthal goed gevuld met toeschouwers. Zij konden genieten van een aantrekkelijk programma bestaande uit Karate, Jiu Jitsu en Judo wedstrijden. Op 3 matten werd gestreden om de eerste plaats op het podium. Bijzonder was dat ook de oudere leden deelgenomen hebben en uitstekend hebben laten zien dat de genoemde sporten niet alleen weg zijn gelegd voor jeugdige deelnemers.

De uitslagen
Bij karate werd poule 1 gewonnen door Billy de Jong, gevolgd door Jim van Hese (2e) en Linda Almostafa (3e). In poule 2 ging de winst naar Julia Strik. 2e werd Anouk Zwenger, 3e Lugain Almostafa en de 4e plaats was voor Layla Almostafa.

Bij het onderdeel Jiu Jitsu was er voor Alex Mares een 1e plaats in poule 3. Hij werd gevolgd door Sietse van Asten (2e), Maarten v.d. Bogaart (3e) en Bram van Roij (4e).

Bij judo wist Vince Verschuren de 4e poule te winnen. 2e Jace Raaijmakers, 3e Willem Slaats, 4e Tom v/d Bogaart. Poule 5: 1e Teun Smeets, 2e Bram Vogels, 3e Luuk v/d Vossenberg, 4e Karel Jeurgens. Poule 6: 1e Daan Brouwers, 2e Daan v/d Bogaart, 3e Jorn Claassen, 4e Rens v/d Loo, 5e Raf v/d Bruggen. Poule 7: 1e Nout Willems, 2e Skye v/d Linden, 3e Nina Valderama, 4e Pedro Arthur Carneiro Carrilhao. Poule 8: 1e Tjeerd van Rijbroek, 2e Quintin Zwiers, 3e Tom Brals, 4e Mike van Asseldonk. Poule 9: 1e Rick Bolwerk, 2e Bart v/d Bogaart, 3e Joey Gruijters, 4e Halima Yahye. Poule 10: 1e Noortje v/d Bogaard, 2e Taina Janssen, 3e Sara Spierings, 4e Evi Somhorst, 5e Vera v/d Bogaard, 6e Suze v/d Vleuten. Poule 11: 1e Roel v/d Vossenberg, 2e Gijs de Visscher, 3e Jaremy Aarts, 4e Sven Beckers, 5e Connor den Breems. Poule 12: 1e Maarten v/d Bogaart, 2e Roy Vialle, 3e Alex Mares, 4e Sietse van Asten.

Toernooi seizoensafsluiting TTV Een en Twintig

Beek en Donk - Het seizoen van TTV Een en Twintig werd donderdag 28 juni afgesloten met een toernooi. Ondanks de concurrentie van het WK-voetbal wisten veel spelers de weg naar de Tafeltennishal aan de Otterweg te vinden.

In tweetallen werden de wedstrijden afgewerkt. Er werd een zevenkamp gespeeld. Opvallend was dat bij de teams die uiteindelijk 1e en 2e werden, maar liefst 3 spelers waren die nog niet zo lang lid van de vereniging zijn. Dit laat zien dat nieuwe leden gemakkelijk kunnen instromen, zowel sportief als sociaal gezien.

Afgelopen seizoen heeft sportief nog niet de successen gebracht die van een regionale toonaangevende tafeltennisvereniging als TTV Een en Twintig verwacht mogen worden. Op andere gebieden heeft de club grote vooruitgang geboekt: nog nooit heeft de vereniging zoveel actieve senioren-leden gehad en nieuwe leden worden gemakkelijk in de trainingsgroep opgenomen.

Trainer Jeroen Engelhart ziet dat de deelnemers van de trainingsgroep afgelopen maanden veel progressie hebben doorgemaakt: "Veel nieuwe leden komen binnen en kunnen wel 'ping-pongen', maar na een paar trainingen zie je dat ze veel bewuster met het spelletje omgaan: voetenwerk, houding, stand van het batje, moment van raken van de bal, armbeweging en het beoordelen van het effect. Allemaal aspecten waar we het afgelopen jaar flink aan gewerkt hebben en met resultaat: ze zijn nu aan het tafeltennissen!".

Volgend seizoen start TTV Een en Twintig met maar liefst 7 seniorenteams in de afdelingscompetitie. De indeling van de competitie is nog niet duidelijk, maar vast staat dat het seizoen weer vol komt te staat van spannende wedstrijden die voor de liefhebbers leuk zijn om te kijken.

Vanaf maandag 9 juli tot en met 13 augustus is de tafeltennishal op maandagavond gesloten. Op donderdagen is de zaal gewoon open en kan van 19.00 tot 22.00 uur getafeltennist worden.

Vanaf maandag 20 augustus starten de trainingen op maandag voor de jeugd (19.00 tot 20.00 uur) en voor de senioren (van 19.30 tot 20.30 uur). Deze data zijn allemaal terug te vinden op www.ttveenentwintig.nl. Blijf op de hoogte van al het TTV Een en Twintig nieuws door hen te liken op Facebook en volg ze op Instagram en Twitter.

Budoclub Beek en Donk huldigt Bart van der Linden

Bart van der Linden

Beek en Donk – Budoclub Beek en Donk heeft vrijdag 29 juni Bart van der Linden tijdens de clubkampioenschappen in het zonnetje gezet. Dit jaar is het namelijk 25 jaar geleden dat Bart als trainer bij de vereniging actief werd.

In de afgelopen 25 jaar is de Budoclub flink gegroeid, men kan stellen dat Bart hier een grote rol in heeft gespeeld. Inmiddels kunnen er bij de vereniging niet alleen Judolessen worden gevolgd, maar wordt er door Bart ook lesgegeven in Karate (voor de jeugd), Budofit en Jiu Jitsu (vanaf 15 jaar). Ook tijdens diverse activiteiten kan er een beroep op Bart worden gedaan. Of het nu is als scheidsrechter tijdens een toernooi of als organisator van het jaarlijks terugkerende kamp, Bart staat altijd voor de vereniging klaar. De Budoclub hoopt dat Bart nog lange tijd voor de vereniging actief wil blijven. Bart, bedankt.

De kampioen: Mari Coppens (l), samen met voorzitter Peter Vogels van Ons Vermaak

Mari Coppens kampioen van Ons Vermaak

Beek en Donk - De biljartvereniging Ons Vermaak heeft dinsdag 26 juni de competitie afgesloten. Er worden op dinsdagavond in De Tapperij drie halve competities gespeeld. Na twee halve competities bleven er nog drie serieuze kandidaten voor de eindzege over, die onderling hebben uitgemaakt hoe de eindstand zou worden.

Tot de laatste wedstrijd bleef het spannend wie de tweede en wie de derde plaats zou gaan bezetten. Uiteindelijk is Jan de Jong derde geworden en Benny van de Berg tweede. Mari Coppens had al een week eerder met twee zeer goede wedstrijden de eindzege veiliggesteld. Uit handen van onze voorzitter mocht hij dan ook de 'gouden' beker in ontvangst nemen. Momenteel telt de vereniging elf actieve leden, maar aanvulling is altijd van harte welkom. Kom na de grote vakantie eens een keertje kijken op dinsdagavond in het clubgebouw.

Weer prijs voor schaker Warbout

Lieshout - De Lieshoutse schaker Dick Warbout heeft bij zijn club sv Nuenen de rating prijs gewonnen. In totaal ging hij 107 Elo punten vooruit.

De nummer twee had 57 pluspunten. Deze grote stijging kont mede door zijn goede resultaten op het Ta Ta Steel toernooi in januari waar hij ondanks zijn 2e plek promoveert. Bij zijn club behaalde hij 13 1/2 punt uit 17 wedstrijden waar één verliespartij bij zat.

28 / 28

Foto: Joost Duppen

Donderdag 5 juli
Aarlese Zomeravond klanken

19.15 - 22.00 uur, De Couwenbergh, Aarle-Rixtel

Vrijdag 6 juli
Middagopenstelling Dierenpark Regter Eind

14.00 - 16.30 uur, Dierenpark Regter Eind, Beek en Donk

Bixie, Pony en Paarden Dressuur
17.00 uur (t/m zaterdag 7 juli)
Manege D'n Perdenbak | Lieshout

De Zomerton - Lachend de zomer in
20.30 uur, Openluchttheater, Mariahout

Zaterdag 7 juli
Welcome to the playground in Oude Raadhuis

14.00 - 17.00 uur, 't Oude raadhuis, Beek en Donk

Middagopenstelling Dierenpark Regter Eind
14.00 - 16.30 uur, Dierenpark Regter Eind, Beek en Donk

Zondag 8 juli
Muziektuinconcerten
13.00 - 17.00 uur, Muziektuin, Beek en Donk

Tentoonstelling historische collecties
14.00 uur, Heemhuis, Aarle-Rixtel

Welcome to the playground in Oude Raadhuis
14.00 - 17.00 uur, 't Oude raadhuis, Beek en Donk

Middagopenstelling Dierenpark Regter Eind
14.00 - 16.30 uur, Dierenpark Regter Eind, Beek en Donk

De kleine zeemeermin - TVM
14.30 uur, Openluchttheater, Mariahout

Linedance Marywood
20.00 - 22.30 uur, Café van de Burgt, Beek en Donk

Maandag 9 juli
Neem je eigen ruimte in-workshop met ezels

19.00 - 21.30 uur, De Coachboerderij, Aarle-Rixtel

Dinsdag 10 juli
Open Coffee Gemert-Bakel/Laarbeek

9.00 uur, Herberg de Brabantse Kluis, Aarle-Rixtel

Woensdag 11 juli
Hobbymarkt

10.30 - 16.00 uur, De Regt, Beek en Donk

Middagopenstelling Dierenpark Regter Eind
14.00 - 16.30 uur, Dierenpark Regter Eind, Beek en Donk

Zomeravondbridge
19.30 uur, Café Zaal De Tapperij, Beek en Donk

Donderdag 12 juli
De avonturen van Pinokkio - De Kersouwe

14.30 uur, Openluchttheater, Mariahout

Vrijdag 13 juli
Middagopenstelling Dierenpark Regter Eind

14.00 - 16.30 uur, Dierenpark Regter Eind, Beek en Donk

Zaterdag 14 juli
Middagopenstelling Dierenpark Regter Eind

14.00 - 16.30 uur, Dierenpark Regter Eind, Beek en Donk

Welcome to the playground in Oude Raadhuis
14.00 - 17.00 uur, 't Oude raadhuis, Beek en Donk

Roekenrock - Minifestival
20.30 uur, Openluchttheater, Mariahout

Zondag 15 juli
Welcome to the playground in Oude Raadhuis

14.00 - 17.00 uur, 't Oude raadhuis, Beek en Donk

Expositie historische collecties
14.00 uur, Heemhuis, Aarle-Rixtel

Middagopenstelling Dierenpark Regter Eind
14.00 - 16.30 uur, Dierenpark Regter Eind, Beek en Donk